10. oktober - kveldsforedrag i Kolben i samarbeid med Parenthood

Foredrag ved Kristin Oudmayer fra kl. 19.00–21.00. Foredraget tar voksne med på en reise inn i barn og unges univers. Gjennom historier og fakta, får voksne innsikt i hvordan utenforskap kommer til uttrykk i barns liv, og hvordan voksne best kan forstå og møte det.

Oudmayer tar også for seg hvor viktig voksnes innsats er når det gjelder å skape trygge og inkluderende oppvekstmiljøer. Foredraget dveler ved voksne som rollemodeller for egne og andres barn og hva det vil si å være en betydningsfull og raus voksen. Gratis inngang.

11. oktober - ungdomsarrangement i Kolben for alle tiendeklassingene i Oppegård

I tilknytning til Verdensdagen inviteres alle tiendeklassinger i Oppegård til det årlige ungdomsarrangementet i Kolben kl. 12.00. Her vil Kristin Oudmayer holde foredrag om årets tema, det vil bli musikkinnslag fra en elev på kulturskolen og en presentasjon av ressurspersoner i Oppegård kommune som ungdommer kan snakke med når hverdagen føles vanskelig. Egen invitasjon er sendt ut til alle ungdomsskolene.

11. oktober - markering av Verdensdagen for psykisk helse, Ski kino

Kl. 16.20–18.45 i Ski kino – Ski storsenter.
Foredrag v/Kathrine Aspaas. En av landets fremste foredragsholdere, journalist og forfatter med unike foredrag om fremtiden, raushet og relasjoner. Hun har skrevet bestselgeren Raushetens Tid hvor hun hevder at vi beveger oss mot en mer åpen og rausere tidsalder.

Foredrag v/Helene Back – Min reise, et foredrag om egenerfaring med selvmordstanker, angst, depresjon og hvordan hun lærte meg å takle livet.

12. oktober - foredrag på seniorsenteret på Toppenhaug

Seniorsenteret har i forbindelse med Verdensdagen tema «Vær raus» på programmet
kl. 12.00. Foredragsholder er ikke avklart ennå.

15. oktober - lunsjforedrag på Tårnåsen aktivitetssenter

Psykisk helsetjeneste, Tårnrasten kafé og Friskliv Oppegård ønsker velkommen til lunsjforedrag mandag 15.oktober på Tårnåsen aktivitetssenter. Foredraget er gratis!

Program:

  • Kl. 11.00: Registrering og salg av kaffe, te og boller fra Tårnrasten kafé. Vi byr på et raust frukt- og grønnsaksfat.
  • Kl. 12.00: Raushetens tid, Kathrine Aspaas.
  • Kl. 13.00: Forebyggende psykisk helsehjelp, Lotta Sjåfjell, psykolog.

Det er begrenset antall plasser. Meld deg på ved å sende en melding til Friskliv Oppegård på tlf. 932 71 617. Kafe Tårnrasten har Vipps og tar i mot kontanter med kjøp av mat og drikke.