Trygghetsalarmer

Den vanligste alarmen er en trygghetsalarm som er fastmontert hjemme. Du får med en alarmknapp som er et lite smykke som du kan ha på armen eller rundt halsen. Når du trykker på knappen vil det gå en direkte alarm til helsepersonell på kommunens responssenter DoroCare. Alarmknappen er vanntett og kan brukes i dusjen.

Det er også mulig å knytte annen sensor-teknologi som for eksempel, døralarm, fallalarm og røykvarsler til trygghetsalarmen.

Mobil trygghetsalarm kan brukes utendørs. Den kan vær en hjelp og trygghet for deg som har falltendens eller er redd for å gå deg bort. Responssenteret eller pårørende, vil kunne snakke med deg via alarmen for å høre hva du trenger hjelp til. Hvis du ikke vet hvor du er, kan alarmen spores og via kart kan man se hvor du er. 

Ønsker du å bli hentet, vil pårørende bli kontaktet. Responssenteret kan hente mot betaling, innenfor Nordre Follo-området. Én utrykning koster kr 1 050.

Elektroniske medisineringsdispensere

I tillegg til trygghetspakken tilbyr kommunen digital medisindispenser og medisindosett ved behov. Denne varsler automatisk når medisiner skal tas. Om medisiner ikke tas, sendes SMS-varsel til pårørende eller hjemmetjenesten. Hjemmetjenesten tar kontakt med deg og bistår deg med medisinene dersom det er behov for det. 

Priser

Her kan du se gjeldende priser for trygghetspakker.

Tjenesten er inntektsregulert og det er husstandens samlede inntekt som legges til grunn for egenbetalingen.