Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Telefonvarsling

Kommunen varsler innbyggerne via SMS i enkelte saker. Lurer du på hvorfor du får, eller ikke får slik meldinger? Og visste du at du selv kan kontrollere og endre kontaktinformasjon?

Hvordan fungerer systemet?

Systemet UMS Servicevarsling fanger opp alle registrerte telefonnummer på eiendommer i et aktuelt område. Adressedatabasen vi bruker er en sammenstilling av informasjon fra Folkeregisteret, nummeropplysning fra alle teleoperatørene og informasjon fra Matrikkelen. Kommunen sender ut en SMS til innbyggere som er registrert med mobiltelefon, og en automatisert talemelding til de som bare er registrert med fasttelefon.

Innbyggere under 16 år ligger ikke i databasen hvis telefonen er registrert på dem. Er telefonen registrert på en av foreldrene, må de eventuelt slette barnets mobilnummer fra portalen til UMS. Se servicevarsling.no

Talemelding på fasttelefon

Når du tar telefonen, får du melding om å taste 1 for å høre meldingen som er lest inn.

På slutten av meldingen blir du bedt om å taste:
1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen
0 - hvis du ønsker å få meldingen lest opp en gang til

Hvis du ikke taster 1, vil systemet ringe deg opp igjen inntil tre ganger.

Sjekk om du blir varslet?

Privatpersoner

Du kan selv kontrollere og endre kontaktdata i portalen til UMS. Se servicevarsling.no.
Her kan du også registrere deg på en adresse du ikke bor på. Det kan være aktuelt hvis du ønsker varsel ved hendelser som berører fritidseiendom, studentbolig e.l.

Hvis telefonen din er registrert på arbeidsgiver, må du legge inn telefonnummeret selv.    

Hemmelig nummer?

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer. Har du hemmelig nummer og ønsker å bli varslet, kan du registrere deg i portalen til UMS. Ingen andre vil se telefonnummeret ditt.

Bedrifter

Adressedatabasen som blir brukt ved varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Informasjonen er basert på Brønnøysundregistrene (Enhetsregisteret), Postens adresseregister, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen. Du kan selv kontrollere og endre kontaktdata i portalen til UMS. Se servicevarsling.no

Det kan være vanskelig å nå fram til de rette personene. Vi anbefaler derfor bedrifter å endre, eller legge til nummer og kontaktpersoner dere vil vi skal varsle.

Varsel til fasttelefoner skjer via automatisert telefonoppringning. Telefonnummer med automatisk svartjeneste eller tastevalg for viderekobling er derfor lite egnet til kontaktnummer for næringsvirksomhet. Hvis din bedrift er registrert med et slikt nummer, bør du endre dette for å være sikker på at bedriften mottar eventuell varsling.

Publisert | Oppdatert 22. august 2019
Desember 2019
MaTiOnToFr
48
            1
49
2345678
50
9101112131415
51
16171819202122
52
23242526272829
01
3031     
Siste skoledag før jul 2019-12-19 Plandag (elevene har fri) 2020-01-02 date_rangeVis alle aktiviteter