Voksne skaper vennskap sammen

Tårnåsen skole markerer den nasjonale antimobbekampanjen "Voksne skaper vennskap sammen" i uke 36.

«Voksne skaper vennskap sammen»

Gjør en forskjell!

Kjære alle elever og foresatte ved Tårnåsen skole.

I uke 36 markeres kampanjen «Voksne skaper vennskap sammen» ved mange skoler i Norge. Dette er en nasjonal antimobbekampanje der tanken er at vi sammen kan gjøre en forskjell. Alle barn og unge trenger venner. Vennskap motvirker mobbing, og voksne har ansvaret for at alle barn blir inkludert.

Vi kan alle sammen gjøre en forskjell. Det handler om å være gjøre det lille ekstra. Det å invitere med en som går mye alene kan bety mye for den som sjelden har noen å være sammen med. Det å være en tydelig voksen og tørre å si fra når noen blir plaget eller blir ekskludert fra fellesskapet. Det å følge med i barnets aktivitet – både sammen med venner og det som skjer på sosiale medier.

Jeg vil takke for FAU sin innsats i antimobbearbeidet. 20. august arrangerte FAU «Tårnfesten», et arrangement for hele skolen. Kvelden var satt av til lek og moro for foreldre og barn.  Målet var at alle skulle bli bedre kjent og bidra til en fin ramme rundt skolestart på Tårnåsen skole. I tillegg har FAU antimobbing som et fast punkt på alle møter.

På Tårnåsen skole er antimobbearbeid en kontinuerlig jobb. Vi har en nullvisjon, men vet at det er barn på Tårnåsen skole som opplever mobbing, plaging og utestenging. Dette skjer både i skoletiden og på fritiden. Vi kan ikke slå oss til ro med at vi har en lav prosentandel som svarer at de ikke har det bra. For den enkelte som blir utsatt for det er opplevelsen likevel grusom. I uke 36 vil temaet tas opp i alle klasserom på Tårnåsen skole.

Vi vil snakke om den enkeltes rolle og ansvar for at alle i klassen skal ha det bra. «Hva kan vi som klasse gjøre for at alle skal ha det bra i klassen vår?». Vi vil både bruke filmer og annet materiell.

Jeg legger ved en link til en liten videosnutt til inspirasjon for en samtale hjemme om hvordan hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GyDlvroM114

Med vennlig hilsen

Rune Solberg

Rektor

rune.solberg@oppegard.kommune.no

66812501/40546453