På seniorsenteret har de samlet en del hjelpemidler på et eget rom som har fått navnet «Utsikten». Her kan eldre eller pårørende få informasjon om forskjellige hjelpemidler som finnes på markedet og som kan gjøre livet enklere.

Tanken er at flere skal kunne greie seg hjemme lengre og løsningene skal også forebygge skader. På Utsikten får du demonstrert blant annet døralarmer, lamper som lyser når det ringer eller ringer på, spesiallaget fjernkontroll for TV eller sensorer som viser når noen forlater et rom.

Flere av løsningene kan være nyttig for den som har en partner som har demens. Da kan man for eksempel registrere at den demente er på vei ut av huset. Her kan du se en informasjonsvideo fra Kommunenes Sentralforbund (KS) om hvilke muligheter det er innen helse- og omsorgstjenestene for å ta i bruk nye virkemidler: Morgendagens omsorg

Har du spørsmål, kontakt seniorsentrene eller møt opp i Kolben i åpningstiden på torsdager.

Åpningstid
Utsikten er bemannet med fagpersoner:

Torsdager kl. 11.00 – 13.00 (før jul er det åpent 3. 10. og 17. desember) i tredje etasje i Kolben (innenfor seniorsenteret). NB! Fra 2016 er det åpent på onsdager!

Brannsikkerhet
Det er mye man kan gjøre for å forebygge brann. Follo brannvesen kommer til Kolbotn seniorsenter torsdag 10. desember kl. 12.00. Her får du mange gode tips til å forebygge brann.

Og husk at det er Røykvarslerens dag i dag