Østli vant årets kunnskapskonkurranse!

For fjerde år på rad tok 7. trinn på Østli seieren under den årlige kunnskapskonkurransen. Godt samhold, kreativitet og forberedelser er oppskriften til denne bragden.

Østli gratulerer elever og lærere på 7. trinnet. Skolen opplever det som en bekreftelse på et godt læringsmiljø når vandrepokalen fra Kunnskapskonkurransen nå blir stående på Østli nok et år.

En glad gjengOrdfører Thomas Sjøvold overrakte Selma, Isak, Walid og Karsten førstepremien. Til venstre rektor på Tårnåsen skole, Rune Solberg.

Les hvordan elevene selv beskriver opplevelsen:

Østli vant igjen

-Har blitt en vane

19 april skjedde det, Østli vinner for fjerde år på rad. De var ikke akkurat uforberedt, de hadde øvd lenge og hardt, i ca en måned. Etter første matte oppgave så det ikke lyst ut, men de smarte guttene og jentene klarte å ta tilbake ledelsen. Så etter matte/gym var forspranget tatt igjen av de kloke og atletiske elevene fra Østli. Når gym/matte skulle lage symboler var de på topp!

Etter at matte gruppa var ferdig sier noen på naturfags laget at det var lettere og tryggere og gå utpå der etter den gode prestasjonen til mattegruppa. Naturfagsgruppa hadde en installasjon så bra at alle lærerne i salen måtte ned å se. Det som var konkurransen var å lage en installasjon som var nærmest idealtid 30 sekunder, med flest overganger. Østli hadde 24,82 sekunder og 29 overganger, og naturfags installasjonen var den eneste som funkerte to av to ganger. Østli vinner der og tar ledelsen med ett poeng over Kolbotn skole.

Så var det samfunnsfag. Der var den første oppgaven at fem elever skulle kle seg ut som fem kjente personer og ha med seg tre objekter fra deres tidslinje som hadde med de kjente personene å gjøre. Neste oppgave var at elevene skulle sette flagg og storformer på et kart. disse oppgavene gikk veldig bra og de holder ledelsen.

Men det er ikke bare de utvalgte til matte/gym, naturfag og samfunnsfag som skal ha æren for at Østli vant enda en gang. Den første oppgaven var til publikum, der skulle de svare på fleip eller fakta om Oppegård, Østli fikk full pott. Og den siste oppgaven var også til publikum med enda en runde fleip eller fakta.

Kolbotn var et poeng under Østli, så de var avhengig av å få "top score" atter en gang, og det klarte de.

Østli vinner over Kolbotn med to poeng til slutt.

Skrevet av Isak Omund Årnes, Roland Patrick Fiksdal og David Berger