Kyststien på Svartskog

En ny kyststi er åpnet mellom Bekkensten badeplass og Roald Amundsens hjem Uranienborg. Stien er tilrettelagt av tre sherpaer, som ved bruk av ren håndkraft har bygd solide trapper av stein, slik at turstien har fått sitt eget særpreg.

Stien tar deg opp og ned gjennom skogen og på utsiktspunktene ser du utover Oslofjorden. Stien fører deg også ned til sjøkanten. Steinene er hentet fra nærområdet, og båret frem av sherpaene. Tenk på det når du tråkker på de solide trappene. Etter at steinene ble fjernet er skogbunnen reparert, slik at det ikke er synlige sår i terrenget.

Kyststien er merket og lengden er omtrent 600 meter. Ved Bekkensten badeplass er det gode parkeringsmuligheter. Ønsker du å gå fra motsatt ende kan du parkere ved Bålerud brygge, alternativt ved Svartskog kolonial, hvor det er mulighet for servering. Oslo kommune har bidratt som positiv grunneier. Stien er finansiert av kommunale midler, Interreg-midler og tilskudd fra Akershus fylkeskommune.

Frank Westgaard har satt opp informasjonstavler, kyststimerker, ryddet stien og lagt steinheller over gresset ved Uranienborg.

Ordfører Ildri Eidem Løvaas klipper snoren ved åpningen

Kysstien ble offisielt åpnet av ordfører Ildri Eidem Løvaas mandag 28. oktober 2013.