Villa Sandvigen

Villa Sandvigen er et serveringssted som ligger idyllisk til ved Gjersjøen.

Villa Sandvigen

Stedet drives i dag av Mia Moberg Nordhagen. Villa Sandvigen tilbyr à la carte meny og er mye brukt til selskap og spesielle anledninger. Her serveres internasjonal mat og retter fra norsk mattradisjon, med fokus på kortreiste norske råvarer.

Historie

Villa Sandvigen ble bygget da Mosseveien sto ferdig i 1860. Det var en svenske, Nils Nilsen Aaslund, som da kom fra Hobøl som bygget huset og startet gjestgiveri. Fra ca. 1900 til 1951 drev Hanna Michelet, ”Hanna på Sandvigen”, stedet og tok imot veifarende til alle døgnets tider. I 1951 ble det solgt til Sigurd Waage hvis kone Elsa Sødring gjenåpnet stedet i 1956 og drev det som sitt hjertebarn i mange år.

I 1970 åpnet motorveien og Gamle Mossevei fikk mindre trafikk. Stedet fikk en parkmessig utformet have tegnet av professor Karen Reistad (NLH) og med en ”sukkenes bro” over en liten bekk som sildrer gjennom haven, Fra 1977 ble stedet drevet av John Normann Henriksen, som solgte det i 2008. Fra 1922 og langt ut i 30-årene var Villa Sandvigen sentrum for KNAs billøp på Gjersjøen. Stedet er skilt ut fra Dal gård.

Du finner mer informasjon om Villa Sandvigen på deres nettsider.

Veibeskrivelse

Her finner du veibeskrivelse til Villa Sandvigen.