Uranienborg

Uranienborg var polarforskeren Roald Amundsens bolig fra 1908 til hans død i 1928. Eiendommen er oppkalt etter Amundsens barndomshjem «Lille Uranienborg» i Oslo.

Uranienborg

Huset ble bygget i 1889, og er oppført i sveitserstil. Anlegget er i dag museum, og hjemmet står uforandret slik Roald Amundsen forlot det i 1928, da han dro ut på det som skulle bli hans siste ekspedisjon. I tillegg til det originale interiøret kan man beskue gjenstander knyttet til Amundsen og hans mange reiser.

Anlegget er en viktig del av sommerhusmiljøet som vokste frem i Bålerudområdet ved Bunnefjorden i tiden rundt århundreskiftet, og en tidstypisk representant for Kristiania-borgerskapets fritidsbebyggelse på slutten av 1800-tallet.

Det står en statue av Roald Amundsen og hunden hans, Rex, på berget like ved hjemmet hans på Svartskog. Statuen er utformet av billedhugger Arne Vigeland, og ble avduket av kong Olav på hundreårsdagen for Amundsens fødsel, den 16. juli 1972.. På sokkelen står mottoet hans: "Alltid mot nytt mål".

Follo Museum kan du finne mer informasjon om museet Uranienborg, og lese mer om Roald Amundsens ekspedisjoner.

Veibeskrivelse

Her finner du veibeskrivelse til Uranienborg.