Oppegård 100 år i 2015

Nyttårsaften 2014 startet Oppegård kommunes 100-års-jubileum med stort fyrverkeri og folkefest i Kolbotn sentrum. I hele 2015 markerte vi jubileumsåret med store og små arrangementer. Jubileet skulle være for og av innbyggerne. Og det ble det.

Bakgrunnen for jubileet er at det er 100 år siden Oppegård ble egen kommune, fraskilt fra Nesodden.

Stort engasjement

- Vi inviterte representanter for frivilligheten inn i planlegningen av jubileumsåret. Helt siden høsten 2013 har vi vært i kontakt med de ulike organisasjoner, lag, klubber, foreninger og lignende i kommunen. De viste stor begeistring og engasjement for å være med å fylle 2015 med jubileumsarrangementer, forteller prosjektleder for Oppegård 2015, Lone Schrøder.

Jubileumsåret ga frivilligheten en unik mulighet til å vise seg frem, og markere sitt interessefelt. Dette bidro til å vise det mangfold som allerede eksisterer i kommunen. Oppegård kommune hadde også egne arrangementer fordelt gjennom året.

Banner for jubileumsfestivalen i juni 2015
En banner til Ylvis-konserten som var under jubileumsfestivalen 12.-14. juni 2015

Referansegrupper

Frivilligheten ble delt inn i seks referansegrupper. Formålet var at hver enkelt gruppe skulle koordinere aktivitetene innen sitt felt. Gruppene var Natur, friluftsliv og historie, Idrett, Musikk og scene, Visuell kunst og utstillinger, Barn og unge og Andre organisasjoner.

Vi ønsker å legge til rette for nye programposter helt frem til langt inn i 2015 og det vil derfor ikke bli trykket et komplett jubileumsprogram.
For at du skulle ha oversikten på hva som skjedde, ble det opprettet en jubileumsnettside www.oppegård2015.no . Nettsiden inneholdt nyttig informasjon om jubileet og inneholdt en aktivitetskalender som viste små og store arrangementer.

Alle kunne bidra

Alle som lyst til å bidra eller har ideer kunne kontakte oss på e-post eller mobil . Mange forslag til arrangementer og tiltak kom inn og programmet for jubileumsåret 2015 vokste stadig.

Fra jubileumsfestivalen 2015

Minner fra jubileumsfestivalen juni 2015