Med kommunens nye visjon ønsker vi velkommen til en kommune preget av kvalitet og mangfold. Selv om vi i utstrekning er en liten kommune, har vi mye å tilby.

Natur og aktivitet

Her er trygge og barnevennlige bomiljøer i grønne omgivelser, nærhet til sjøen og marka samt gode forhold for næringslivet. Kommunen har et rikt organisasjons- og kulturliv, og flere idrettslag sørger for aktiviteter både sommer og vinter.

Gode bomiljøer

Kommunen har gode bomiljøer og full barnehagedekning. Det er også varierte tilbud innenfor kultur, idrett og friluftsliv. Her er blant annet kulturskole, kor, korps, amatørteater, flere speidergrupper og stor aktivitet innenfor de fleste idrettsgrener.

Idrett og friluftsliv

Oppegård har en aktiv befolkning. En stor del av innbyggerne er medlem i idrettslag, og kommunen har idrettshaller, kunstgressbaner og svømmehall. Sofiemyr stadion er godkjent for toppseriespill i fotball. Vi har slalåmbakke, lysløype, golfbaner, båthavn, badestrender og et aktivt seilmiljø. I tillegg kommer marka, til bruk både sommer og vinter.

Møteplasser og kultur

Dagens Oppegård har et rikt kulturliv, noe som sammen med idrett- og friluftsliv fremmer fellesskap, tilhørighet, helse og trivsel. Her kan nevnes et moderne kultur- og aktivitetssenter med bibliotek, konsertsaler, kino og årlige begivenheter som Eventyrfestivalen og flere teater- og revyforestillinger. I Kolbotn sentrum er det også handelshus, flere spisesteder og hyggelige møteplasser utendørs.