Da kan forebyggende psykisk helsehjelp være et tilbud for deg.

Hva er forebyggende psykisk helsehjelp?

Vi er et lavterskeltilbud som tilbyr hjelp til personer som strever med angst og/eller milde til moderate depresjonsplager, samt søvnvansker. Dersom du har opplevd stressende livshendelser og trenger noen samtaler med råd og veiledning kan dette også være riktig tilbud for deg.

Tilbudet er kortvarig og vi vi gir inntil 5 samtaler. Dersom vi ser at noen trenger noen flere samtaler avtaler vi dette med den enkelte. Tilbudet er for de som ikke har, eller venter på annet behandlingstilbud. Du trenger ingen henvisning, og tilbudet er gratis.

Tilbudet omfatter innbyggere over 16 år, som er bosatt i Oppegård kommune.

Hva slags hjelp kan du få?

Når du kommer til oss for å få hjelp er vi opptatt av å gi deg hjelp som passer for deg. Samtalene er et aktivt samarbeid mellom oss og krever en god del egeninnsats fra deg. Dette betyr at vi som hjelpere bidrar med det vi kan og vet om ulike verktøy som kan være til hjelp i din situasjon. Din oppgave blir å prøve disse ut mellom samtalene og finne det som virker for deg. Vi er opptatt av å få tilbakemelding på det vi gjør sammen og bruker derfor noen hjelpemidler for å sikre at vi er på riktig spor. Du kommer derfor til å bli bedt om å fylle ut to ulike verktøy som viser hvordan du har hatt det i livet ditt den siste uken og hvordan du opplever samarbeidet med oss.

Dersom du tar kontakt med forebyggende psykisk helsehjelp vil vi gjennomføre en førstesamtale med deg på telefon. I samtalen vil vi stille deg noen spørsmål om deg og din situasjon for å finne ut om dette er riktig tilbud for deg. Du vil også få vite mer om tilbudet og få muligheten til å stille spørsmål. Dersom det viser seg at vi ikke kan tilby hjelpen du har behov for vil vi hjelpe deg videre slik at du får best mulig tilpasset hjelp.

Vi tilbyr

  • veiledet selvhjelp (internettassistert)
  • kurstilbudet «Er det bare meg?»
  • samtaleterapi

Slik får du kontakt med oss

Du kan nå oss mandag til fredag kl. 13.00–14.00 på telefon 922 27 595. Send gjerne en sms eller legg igjen beskjed, så tar vi kontakt med deg så fort som mulig. Vi ber om at du ikke sender sensitiv informasjon på sms.

Teamet for Forebyggende psykisk helsehjelp holder til i Kolben, 4. etasje.