Barnehagedagen er en årlig markering der mange av barnehagene åpner dørene for å vise fram og synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold.

Amalie (5) viser mamma Lone hva hun har skapt av kunstverk.
Amalie (5) viser mamma Lone hva hun har skapt av kunstverk.

Vernissage

Tirsdag 13. mars inviterte virksomhetsleder i Hellerasten barnehage, Lise Holen, til vernissage. Alle mammaer og pappaer og flere besteforeldre kom for å se og oppleve hva barna hadde laget av blant annet tomme hermetikkbokser, plastbegre, ispinner, pappesker, doruller smoothiekorker, glasskrukker med mer. Mange av disse gjenbrukstingene har barna fått med seg hjemmefra.

Gjenbruk er viktig

Virksomhetsleder Lise Holen På Hellerasten barnehage

Lise Holen forteller at på veggene rundt om i barnehagen henger pedagogisk dokumentasjon på hver avdeling, som viser barnas prosesser.

Lise Holen forteller at å vise frem resultatet er inspirerende, men like viktig med kunstutstillingen er veien frem til resultatet.

- Vi har ikke brukt lim, teip eller lignede festematerialer, som gir oss muligheter til å skape om og om igjen med de materiellene som blir lagt frem.

Etter at utstillingen er ferdig forteller virksomhetsleder at Hellerasten barnehage er opptatt av gjenbruk og da er det viktig av barna lærer seg å sortere materialene og muligheter for nytt gjenbruk.