Pyramiden åpnet med stor fest

Med fanfare, musikk, danseoppvisning, taler, is, grillmat og Norges beste utøvere på plass, ble den offisielle åpningen av aktivitetsparken på Kolbotn en stor fest!

Etter oppvarming med DJ L!ME og fanfare av Kolbotn-Garden, viste CatsCrew oss litt av danseshowet de skal ha under UKM denne helgen. Så tok Simen Olsen ordet og introduserte ordfører Ildri Eidem Løvaas.

CatsCrew underholdt under åpningen av Pyramiden

Bilde: CatsCrew i full utfoldelse under åpningsfesten backet av musikk med DJ L!ME (Foto: RBF)

Ordføreren ønsket velkommen til åpningsfest. - Det har vært en lang vei, men nå er vi her. Dette er en stor dag, en dag verdt å vente på, sa ordføreren. Hun gikk så over til å offentliggjøre navnet på parken, ved at et banner kom frem på den ene veggen, med navnet Pyramiden. Et navn som ble foreslått av Frank Robert Bøhn (se lenger ned).

Så fikk vi høre Fritjof C. Krogvold fra SkateLogic i intervju med ordføreren. Fritjof er selv skater og har designet en rekke parker. Han ble utfordret til å si noe om kvaliteten på parken. Som designer mente han andre måtte si noe om det, men han var veldig godt fornøyd med resultatet…. Han fortalte så om gleden og friheten ved å skate. Det er en aktivitet mange i forskjellig alder kan drive sammen.

Ordfører Ildri Eidem Løvaas og Fritjof C. Krogvold

Bilde: Ordføreren fikk designer Fritjof C. Krogvolds egne ord om parken (Foto: MFN).

Så ga ordføreren ordet til Ida Lindtveit, leder av Ungdomsrådet da ideen om en aktivitetspark kom på dagsorden, nå sitter hun i kommunestyret. - I dag er jeg stolt. Jeg er stolt over politikerne og administrasjonen som har lyttet til ungdommene i kommunen, stolt over resultatet, og stolt over alle ungdommene som har bidratt til denne plassen i Kolbotn sentrum. Dette er et symbol på at unge stemmer kan utgjøre en forskjell i lokalsamfunnet vårt, sa Ida.

Og hun avsluttet - I politikken kan ting ta tid. Nå er vi i mål. Ta vare på den, bruk den. Det er din park. Gratulerer med dagen, gratulerer med aktivitetspark i Kolbotn sentrum!

Ida Lindtveit taler under åpning av Pyramiden

Bilde: Ida Lindtveit har vært med fra start og gratulerte med parken (Foto: MFN).

Så kom etter hvert utøverne i gang og viste frem sine triks i parken. Her var Fritjof C. Krogvold den perfekte speaker, men sin kunnskap om alle aktivitetene og utøverne. Her var Marcus Shaw, Jan Henrik Kongstein, Geir Myrvang, Daniel Spiro, Atle Hansen, Jonathan Drab, Lars og Erik Michelsen og mange flere.

Pyramiden
Det var Frank Robert Bøhn fra Ski som vant navnekonkurransen. Han er 39 år og er bruker av parken. Han begrunnet forslaget sitt slik:

«Siden rådhuset er formet som en pyramide. Det er et originalt bygg i kommunen og et tidsriktig navn på en park. Navnet bør tilknytte seg området på en eller annen måte. I Sverige bruker de ofte navn opp mot stedet eller bygget, slik som fryshuset i Stockholm eller bryggeriet i Malmø, så da tenkte jeg å bruke et element i nærheten. I Malmø har de og Stappelbedsparken, da det var en teknikk de brukte for å få båter på land. PYRAMIDEN tror jeg er et lett navn og huske. Parken er i betong og har kommet til kommunen for å bli. Det er et morsomt og eksotisk navn.»

- En enstemmig jury støtter begrunnelsen, sa ordføreren og la til at det i tillegg er et element i parken kalles en pyramide samt at Oppegård kommunevåpen jo består av 17 trekanter. Det kom inn til sammen 92 navneforslag.

Juryen har bestått av:
Ordfører Ildri Eidem Løvaas
Hanna Charlotte Pedersen, Idrett og friluftsliv
Inger Elizabeth Frømyhr, Nærmiljø
Christian Lund, Vassbonn fritidsklubb
Christoffer Laabak, bruker og fritidsklubbmedarbeider
Mehmed Kadric, bruker
Michael Horup, leder av Ungdomsrådet
Jan Walbeck, Kommunikasjon og service

Mange barn og unge klar for å sette utfor med sparkesykkel
Bilde: Nå er det din tur! (Foto: MFN)

Tekst: Robert B. Fekjær