Hedring 2014

Egil Wenger fikk Oppegård kommunes frivillighetspris i Kolben i går. En rekke utøvere ble hedret for store prestasjoner innen idrett og kultur.

Den årlige hedringen i Kolben viste igjen at det er mange flotte utøvere innen idrett og kultur i Oppegård. – Vi er stolte av det dere har fått til, sa ordfører Ildri Eidem Løvaas i innledningen. Hun trakk også frem den frivillige innsatsen som ligger bak fra de som hjelper til og takket foreningene som legger til rette for utøverne.

Det var stor bredde innen prestasjonene som er på et høyt nivå. Blant de hedrede var norgesmestere i bordtennis, friidrett, ishockey, freestyle og takwon-do for å nevne noe. Brytesporten står stekt i Oppegård og hadde mange premierte utøvere, fra Julie Dalsbotten som tok gull i NM U15 til etablerte brytere som Sebastian Aak, Ruben Toftedal og mange andre. Her kan du se listen over alle som ble hedret for 2014.

Helene Olafsen intervjues av ordfører Ildri Eidem Løvaas
Helene Olafsen, nylig kommet hjem fra årets X-Games, ble hedret for innsatsen i 2014 av ordfører Ildri Eidem Løvaas.

Under hedringen fikk også flere musikkinnslag av høy kvalitet. Vi fikk høre Elias Narendran, vinner av Ungdommens musikkmesterskap, Tobias Emre Øzeke, vinner av Midgardkonkurransen og Are Sandbakken som fikk Spellemannsprisen for 2014 med Oslo strykekvartett.

Tobias Emre Øzeke

Tobias Emre Øzeke spilte Chopin, Grande Valse Brilliante i Ess-dur, op.18, under hedringen

Det var tre nominerte til årets frivillighetspris: Fredrik Ahlstrøm, Egil Wenger og De frivillige trenerne. Prisen gikk til Egil Wenger som har gjort en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

Tekst Rober B. Fekjær
Foto: Jan Walbeck