Selv om kommunen vår ikke er stor i omkrets, er mangfoldet desto større. Du kan oppleve et rikt kulturliv og et flott kulturhus med kino, et aktivt bibliotek, bibliotekgalleri, konsertsaler, spisesteder, frivilligsentral og kulturskole midt i kommunen ved Kolbotnvannet

kolben_848px.jpg

Se også nettsidene til Kolben, kommunens kultur- og aktivitetssenter. 

Kulturskolen

Kulturskolen 848x300.jpg

Kulturskolen gir individuell - og gruppeundervisning i vokal, piano, gitar, blåse-, stryke- og slagverks-instrumenter. I tillegg kommer piano- og strykeorkester, drama/teaterlek, animasjon og film, visuelle kunstfag, skapende skriving, kor og tilrettelagt undervisning.

Sommeraktiviteter
Sommeraktiviteter 2018.jpg

Hver sommer arrangerer våre tre fritidssentere sommerturer og kulturskolen sommerkurs for barn og unge. Enten du vil være med på en sommertur til for eksempel Sommarland i Bø, eller et sommerkurs i sirkus eller Hiphop/breaking med kulturskolen, så får du garantert en flott opplevelse.

Uteaktiviteter

Kyststien forside_web.jpg

Mange av våre tilbud finner du utendørs. For ungdom har vi skateparken, Pyramid og for ivrige syklister har vi en Pumptrack-bane bak Kolben, som også er en Generasjonspark.

Er du glad i naturen har vi mange merkede løyper og du finner også en lysløype fra Sofiemyr til Myrvoll. Er du glad i å sykle har kommunen merket mange sykkelveier i samarbide med Akershus fylkeskommune og Statens vegvesen. Oppegård er en sykkelkommune, en av de få i Akershus.

Aktuell informasjon

Plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv