- Deltagerne som er med i vårt kreftrehabiliteringstilbud stimuleres til læring, motivasjon, mestring av endret situasjon og økt funksjonsevne, forteller fysioterapeut Rikke Henriksen Fossen. Fossen forteller videre at målet med rehabiliteringen er å hjelpe deg å komme tilbake til hverdagen.  - Samtidig mestre livet med og etter kreftsykdom med best mulig livskvalitet, forteller hun.

Syv uker med rehabilitering

Rehabiliteringen går over syv uker, én gang per uke med ti deltagere i hver gruppe. Deltagerne får undervisning i relevante temaer, samt gruppebasert trening med fysioterapeut. Fossen forteller videre at på våre treningstimer møter du andre, som også opplever samme situasjon.

Hun forteller om en pasient som sa «jeg visse ikke at jeg trengte kreftrehabilitering, men det gjorde jeg». Treningstilbudet består av varierte timer med ulike treningsinnhold og aktivitetsnivå med hensikt å gi deg en innføring i forskjellige treningsstiler.

Treningen omfatter blant annet:

  • Sirkeltrening
  • Kondisjons- og balansetrening
  • Yoga
  • Psykomotorisk trening
  • Styrketrening

Individuelle hensyn tas ut fra medisinske forhold og dagsform.

Alle kan trene noe

- Alle kan trene noe, uavhengig av form, alder og forutsetninger, sier fysioterapeuten. Treningen må bare individuelt tilpasses. Forskning viser at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere bivirkninger under og etter behandling, samt at du raskere gjenvinner fysisk og psykisk helse ved å være i fysisk aktivitet.

- Etter at du har gjennomført rehabiliteringsopplegget på syv uker, så kjenner vi hvilke andre lokale tilbud som eksisterer i kommunen, som kan være nyttig å benytte – ved behov, forteller fysioterapeut Rikke Henriksen Fossen.

Vårt neste tilbud starter 29. april

Tilbudet er på Tårnåsen aktivitetssenter. Neste gruppe starter mandag 29. april 2019. Meld deg på eller ta kontakt ved spørsmål på tlf. 412 60 945 eller per e-post: fysio@oppegard.kommune.no (merk emnefeltet med Kreftrehabilitering).

Her kan du lese mer om kreftrehabilitering

Tekst: Jan Walbeck
Foto: Robert B. Fekjær