5.trinn på forfatterbesøk

På tirsdag var 5.trinn på Vassbonn skole for å møte forfatteren Alexander Wisting.

Alexander Wisting er oldebarnet til oppdagelsesreisende og polarforsker Oscar Wisting. Oscar Wisting var sammen med Roald Amundsen den første i verden som var på både Syd-og Nordpolen. 

Elevene fikk høre om noen av de viktigste ekspedisjonene til Amundsen og om viktige hendelser i hans liv. Forfatteren var god til å formidle historien til Roald Amundsen gjennom film og bilder. Han fortalte om mange ukjent detaljer som kanskje ikke alle vet, men som han gjennom sin oldefars nære kontakt med Roald Amundsen hadde fått tilgang til. Elevene fikk et godt inntrykk av hvor tøft var å legge ut på en slik ekspedisjon uten alle de moderne hjelpemidlene vi har vi dag. Det var mange gisp gjennom salen da han fortalte at de ikke skiftet undertøy på rundt et år på en av ekspedisjonene eller da han fortalte at de måtte spise hundene sine underveis mot Sydpolen.

Alexander Wisiting har skrevet bøker om Roald Amundsen. Det er flere av elevene som i ettertid at dette besøket gjerne ønsker å lese disse bøkene.

 

Den orginale sekken som Roald Amundsen og Oscar Wisiting hadde med på ekspedisjon.

 

5.trinn