Bilde: Marian Andresen fra LM til venstre, og daglig leder Heidi Vobes i VikarKompaniet fikk i dag overrakt Miljøfyrtårnsertifikatet av ordfører Ildri Eidem Løvaas.

De to bedriftene var invitert til formannskapsmøtet for å motta sertifikatene. Samtidig fikk formannskapsmedlemmene mulighet til å bli litt bedre kjent med firmaene og hva de har gjort for å bli miljøsertifisert.

LM Information Delivery Norway AS
Først ut var LM Information Delivery Norway AS, en bedrift som har spesialisert seg på distribusjon av tidsskrifter, både på papir og på nett. De leverer til bedrifter og bl.a. universitetene i Oslo og Bergen. Bedriften holder til på Kolbotn og har fem ansatte.

Bedriften er sertifisert i kategorien «Kontor» og har derfor oppfylt spesielle krav til kontorvirksomheter i tillegg til de generelle kravene for å bli Miljøfyrtårn.

Marian Andresen fra LM kunne fortelle at sertifiseringen hadde gått veldig greit og at det var lett å tilpasse seg kravene. Bedriften har blant annet utarbeidet en egen veileder for en miljøbevisst arbeidsdag.

VikarKompaniet
Det andre Miljøfyrtårnet er et bemanningsselskap som har vært lenge i bransjen i Follo og Østfold. Også VikarKompaniet er sertifisert i kategorien «Kontor» og har jobbet systematisk med å oppfylle Miljøfyrtårnkravene. Bedriften har fire ansatte.

For bedriften er det viktig å være et Miljøfyrtårn, blant annet fordi mange av deres kunder er opptatt av miljøriktig drift, fortalte daglig leder Heidi Vobes.

I formannskapet møtte i dag Anne Beth Skrede som vara. Hun er i tillegg styremedlem i Miljøfyrtårnstiftelsen og kunne glede seg ekstra over å stille nettopp i dag!

Fakta
Miljøfyrtårn stiller noen grunnleggende krav som gjelder alle virksomheter i alle bransjer. I tillegg finnes det 75 bransjespesifikke krav.

Kravene i kategorien «Kontor» er blant annet knyttet til arbeidsmiljø, innkjøp, energi og avfall.

Her kan du lese mer om Miljøfyrtårn

Tekst: Robert B. Fekjær
Foto: Jan Walbeck