Opplevelsesbasert bursdagsfeiring

Som et ledd i miljøarbeidet vårt har vi valgt å markere barnas bursdager med fokus på opplevelser. Bursdagsbarnet blir på morgenen møtt med flagg ute og bursdagsplakat på ytterdøren. Vi har kjøpt inn ulike kapper og kroner som står utstilt i et glasskap i barnehagens fellesrom.  Der kan bursdagsbarnet få velge seg ut hva han/hun ønsker å pynte seg med på bursdagen. Vi feirer så barnet i en bursdagssamling på avdelingen med sang og leker som barnet får velge. Vi tar bilder fra feiringen, og ett eller flere bilder blir sendt foreldrene på e-post samme dag.

Andre tradisjoner og høytider

Barnehagen har mange fine tradisjoner som går igjen hvert år. Vi har blant annet vår egen plantefest i mai hvor vi planter ut egendyrkede blomstrer, urter og grønnsaker. Barnehagen arrangerer også nissefest, julebord, karneval, vinteraktivitetsdag, og «Rusken»-aksjon. I tillegg inviterer vi foreldre og barn til sommerfest, foreldresuppe/byttedag, Lucia-feiring, mørketidsfest og påskefrokost.

Vi markerer jul og påske i barnehagen. I forkant av disse høytidene har vi samlinger og ulike aktiviteter. Jule- og påskebudskapet blir formidlet på en enkel måte alt etter barnas alder og utviklingsnivå. Barna skal kunne delta aktivt på egne premisser.