Barnehagen serverer to brødmåltider om dagen, fire dager i uken. Den femte dagen er det tur-/utedag og barna må ha med seg to matpakker. I 2015 ble mattilbudet utvidet, og et brødmåltid ble byttet ut med varm mat. Varmmaten serveres på torsdager og leveres av Barn Til Bords.

Pålegg

Påleggsnormen er fem ulike til hvert måltid: makrell i tomat, leverpostei, ulike typer smøreost, fiskepudding, salami, skinke, gulost, nøkkelost, brunost, egg og kaviar. Vi serverer grovt brød og tilbyr melk eller vann til måltidene.

Frukt og grønnsaker

Barna tilbys frukt hver dag. Den serveres oppskåret på fat eller i skåler. De får et variert utvalg av frukt og grønnsaker. Banan, pære og eple er basisfrukt. I tillegg varierer vi med kiwi, druer, melon, mango og klementiner. Vi har alltid agurk, paprika, gulrøtter og sukkererter som grønnsaker og sper på blant annet med cherrytomater.

Fruktjuice og smoothie

I 2016 investerte barnehagen i fruktjuicer og en større blender. Vi lager fersk juice og smoothies som barna får som en variasjon til, eller i tillegg til fruktfatet. Juicen og smoothien er uten tilsetningsstoffer og lages kun av grønnsaker, frukt og bær.