Fødselsdager

Vi markerer barnas bursdager med en spesiell samlingsstund på avdelingen. Jentene får velge tiara og får en egen prinsessekappe. Guttene får en prinsekappe og velge tilhørende krone. Barnet får sitte på en spesiell stol eller pute og er midtpunktet i denne samlingen. Foreldrene tar med noe ekstra godt som barnet liker å spise. Det avtales med den enkelte avdeling slik at vi ivaretar allergier og andre individuelle behov.

Vi ønsker å bygge fellesskap og ta hensyn til de barna som ikke blir invitert i private bursdagsselskap. Vi ber derfor om at dere sender invitasjon i posten. Ønsker dere å be hele avdelingen, eller et naturlig utvalg av barn, kan dere henge opp invitasjoner på barnas plasser i garderoben.

Bursdag i barnehagen_848px.jpg

Høytider

Barnehagen har en liten markering av kulturelle og religiøse høytider til de barna som er representert i barnegruppen. Vi markerer alltid jul, påske, karneval, 17. mai og samenes nasjonaldag. I tillegg hender det at vi markerer nasjonaldager til barn fra andre land. Vi samarbeider med foreldre/foresatte om hvilke dager vi markerer det enkelte år. For de som ikke ønsker å delta i arrangement med religiøs tilknytning, legger vi til rette for et alternativ.

Fellessamling

En dag hver uke møtes alle barn og voksne i barnehagen til en felles samling. Samlingen varer i ca. 15 minutter. Ansvaret for underholdningen går på rundgang mellom avdelingene. I fellessamlingen får barna øve seg på å være i fokus i en opptreden, å ta hensyn og tilpasse seg en større gruppe.

fargefest_Ingrid_848px.jpg