Utstyrsliste

Dette bør barna ha med seg i barnehagen:

  • Matpakke hvis de skal spise frokost i barnehagen
  • Matpakker til alle måltider på mandager (da serverer ikke barnehagen mat)
  • Tøfler/innesko
  • Ekstra klesskift (undertøy, strømpebukse, genser og bukse)
  • Drikkeflaske med tydelig navn
  • Bleier til de som bruker det – eventuelt stellesalve
  • Kosedyr/klut, smokk eller lignende som representerer trygghet for barnet ditt
  • Utetøy og sko/støvler for ulike værtyper
  • Ekstra sokker, votter osv.

Vogn med sengetøy/tepper og sele hvis barnet skal sove i barnehagen. Vognene skal være «liggeklare» – det vil si at foreldrene må legge ned ryggen på vognen og at sengetøy/poser er klart med selene på plass. Dette gjøres hver dag. På grunn av belastningsutfordringer for ansatte, ønsker vi at foreldrene bruker 3-punktseler i vognene.

Merking av tøy

Husk å sette navn på klær, fottøy og utstyr! Tøy som blir borte en dag, kommer som regel fort til rette igjen hvis det er navn i det. Utstyr til vogner, som tepper, puter og soveposer, må også merkes nøye.

Private leker og utstyr

I Gimleveien har ikke barna med seg private leker i barnehagen. Vi har erfart at leken blir bedre og mer inkluderende om det er barnehagens leker, som er felles, som er i sentrum. For å gjøre det enklere for både barn og voksne er det heller ingen ukentlig «ha med dag». Vi skiller helt på private leker og barnehagens leker, Noen ganger kan det likevel bli aktuelt å la barna få ha med seg en spesiell leke på en temadag, som for eksempel en kosebamse på en kosedyrdag.

Det er lov å ha med kosebamse, smokk eller koseklut for trygghet til de som trenger det. Tohjulssykler og sparkesykler kan tas med i barnehagen og skal parkeres på egen parkeringsplass bak vestfløyen. Syklene parkeres her fordi de kun kan brukes bak huset, og etter avtale med de ansatte. Vi har dessverre ikke mulighet til å lagre sykler og annet utstyr i lekebodene, dette må derfor tas med hjem hver dag, eventuelt låses til sykkelstativ ute. På vinterstid kan barna ha med akebrett eller ski som stelles ute foran inngangene. Hvis du lurer på noe om dette, er du velkommen til å ta kontakt med pedagogisk leder på barnets avdeling.

Turdager

Hver avdeling er på tur minst én dag i uken. Barnehagen har med mat og drikke til barna på turdager.

Drikkekopper

Barnehagen har egne kopper som barna får drikke av, så det er ikke nødvendig å ha med egen drikkeflaske. Dette er av hygieniske årsaker.