Det betyr at det er ekstra mye burot rundt omkring i grøfter, parker og plasser i år. Kommunen jobber nå systematisk med å fjerne planten ved skoler, barnehager og idrettsanlegg, men her trenger vi all den hjelpen vi kan få. De viktigste stedene er langs skolevei og ved lekeplasser og uteanlegg der barn ferdes og oppholder seg.

Hjelp oss å fjerne buroten

- Kom deg ut på tur og gjør en innsats for å fjerne burot, oppfordrer driftsleder for Park og idrett i Oppegård kommune, Per Kristiansen.

Det beste er å ta på hansker, røske buroten opp med rot og legge den i pose så den ikke sprer seg. Lever posen til destruksjon på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr. Buroten kan også klippes eller slås der det er vanskelig å luke eller der det er veldig mange planter.

Beskrivelse av burot

Mange vet ikke hvordan burot ser ut, for den er ganske anonym. Se etter villniss som vokser i store og meterhøye bestander langs veikanter og på tørre steder. Plantene kan bli opptil 170 centimeter høye. Bladene er fjærdelte og sølvaktige på undersiden. Buroten har blomster som bare er noen millimeter store og sitter i tette kurvarrangement. De er små og rødgule og for øvrig ganske uanselige, men hver plante setter mange blomster.

Burot.jpg

Mer informasjon og bilder finnes på sidene til Norges astma- og allergiforbund