God jul!

Med vårt matematiske juletre som elevene laget på julestemningsdagen, ønsker vi alle elever, foresatte, personale og samarbeidspartnere riktig god jul! Elevene ønskes velkommen tilbake mandag 4.januar til vanlig tid.

Tradisjonsrik julestemningsdag gjennomført på Hellerasten siste uka før jul. Mens en del elever deltar i skolecuper i Sofiemyrhallen, lager andre et flott matematisk juletre og pynt som nå pryder vestibylen på skolen. Kom gjerne innom og ta en titt.

Juletreet er bygd av blomsterpinner og strikker, satt sammen som tetraedere, det matematiske begrepet for pyramideform. Pynten er laget med papirbretting, bygd som kuber (terninger), med kvadratiske sider. Stjerna er laget ut av samme bretteark som kube, men satt sammen på en annen måte. Her finner du mer informasjon om vårt matematiske juletre.

Samme dag spilte elever primært fra 10.trinn skolecup i Sofiemyrhallen i konkurranse med de andre ungdomsskolene i kommunen. Hellerastens jentelag i håndball vant, mens volleyballlaget vårt kom på 2.plass. Gratulerer med flott resultat!