Gladnyhet på datafronten

Som mange allerede vet er IKT et av de langsiktige satsingsområdene i Oppegård kommune. I tråd med dette målet vedtok kommunestyret før jul at alle elever i grunnskolen skal utstyres med en egen personlig Chromebook eller Ipad, finansiert av kommunen.

Denne kan brukes både på skolen og hjemme og skal beholdes gjennom hele skoleløpet. På Greverud vil vi få følgende utstyr:

• 1.og 2.trinn skal utstyres med iPad. I overgangen til 3.trinn leveres denne inn og elevene får utlevert sin personlige Chromebook.
  • 3.- 7.trinn skal utstyres med en Chromebook.

Hva er en Chromebook?

En chromebook er et nettbrett med et tastatur. Skjermen har touchfunksjon. Utseende er helt likt en bærbar PC. Batterikapasiteten er på 8-10 timer og maskinen kan kun brukes opp mot internett. Elevene vil da kunne bruke den mot bl.a. Salaby, NRKskole eller elevportalen der det ligger mange programmer som Onenote, Word, Excel, Powerpoint m.m

Foreldremøte

I mars vil Greverud skole arrangere foreldremøter for alle foreldre på 2.-7.trinn. Her vil vi gjennomgå premissene for bruk, transport, lading  m.m, samt generelle tips om trygg nettbruk og personvern. Fellesmøtet varer i ca 45 min (se oppsett nedenfor). Etter møtet går foreldrene til sitt barns klasserom der de må levere inn underskrevet kontrakt for å få utlevert en Chromebook m/futteral av sin kontaktlæreren.

Hvorfor må jeg kommer på foreldremøtet?

Vi leverer ikke ut "Chromebøkene" før foreldrene har deltatt på oppsatte fellesmøte. Det betyr at elever som har foreldre som ikke deltar – får heller ikke ta med "Chromebøkene" hjem. (Foreldre som har barn i flere klasser trenger kun å delta en gang.)

Hold derfor av datoen i kalenderen din allerede nå!

Aulaen – Foreldremøte tirsdag 7.mars:

Kl. 17.00: 2.trinn
Kl. 18.00: 3.trinn
Kl. 19.00: 4.trinn

Aulaen – Foreldremøte onsdag 8.mars:

Kl. 17.00: 5.trinn
Kl. 18.00: 6.trinn
Kl. 19.00: 7.trinn

Info til årets 1.trinn:

Årets førstetrinn vil få utdelt iPad ved skolestart  høsten 2017 sammen med høstens 1.trinn.
Elever, foreldre og lærere vil da få felles opplæring i bruk.

Det vil komme mer info om både Chromebooks og iPader når vi nærmer oss foreldremøtet.