Det gylne sopelime

Denne artikkelen ble laget til kommunens intranett. Det er hyggelig å få så positiv omtale av vårt prosjekt!

det_gylne_sopelime-logo.jpg

Så fint blir det i garderobene etter rydding!

På Greverud skole pågår det en konkurranse litt utenom det vanlige. Klassene konkurrerer i å ha det ryddigst mulig i garderoben, slik at de kan vinne det gylne sopelime.

Hva er det gylne sopelime?

- Det gylne sopelime er en rydde- og ordenskonkurranse hvor alle klassene er med, forteller Marianne Kjær ved Greverud skole. Hun er en av initiativtakerne bak konkurransen.

Konkurransen er en del av skolens grønt flagg-aksjon. Hver uke kåres det en vinnerklasse som får napp i «det gylne sopelime». Det er en vandresopelime og det er om å gjøre å få flere napp i limet. Den perioden klassen har nappet vil sopelimet henge i klasserommet. Klassen får også et diplom som de kan henge opp.

Det gylne sopelime
Marianne Kjær og Sumontha Hengseng viser frem det gylne sopelime og diplomet før overrekkelse.

Hva må klassene gjøre for å få napp i limet?

- Klassene må vise at de klarer å holde orden i garderoben sin, forteller Marianne. - Skoene skal stå på geledd, jakkene skal henge pent på knaggen og reservetøy og sko skal ligge på hyllen eller henge på skostativet.

Denne uken var det klasse 5C på Greverud skole som fikk napp i limet. De har holdt det ryddig og ordentlig i garderoben sin i hele konkurranseperioden.

5C fikk napp i Det gylne sopelim uke 46
Elevrådsrepresentant Elida mottar det gylne sopelime på vegne av klasse 5C. Her sammen med Marianne Kjær.

Konkurranseinstinktet slår til

Vi spør Marianne om hvordan hun opplever at elevene tar i mot konkurransen.
- Elevene har tatt konkurransen på strak arm. Vi ser at det nytter, elevene ser at det nytter – og ikke minst renhold ser at det nytter! I løpet av de tre første ukene vi har hatt konkurransen har vi sett at elevene er kjempeflinke til å holde orden.

Sumontha Hengseng, som er renholder på skolen, sier at dette har gjort hverdagen deres mye enklere. – Det er mye morsommere å holde rent her nå, når elevene også er opptatt å holde det rent rundt seg.