Parken skal ha aktivitetstilbud for alle generasjoner, og den vil være med på å skape liv i Kolbotn sentrum.

Pumptrack Kolbotn

Pump-tracken/sykkelbanen er et sykkelanlegg som kan brukes av alle, fra de første famlende sykkeltråkk til trening på landslagsnivå. Banen bygges i grus slik at den enkelt kan endres dersom vi vil gjøre justeringer og endringer.

Skulpturen Hjerterom

Hjerterom ved Kolben.jpg

Foreningen Mikrofinans Norge, Skaperstedet, tok initiativ til skulpturen Hjerterom høsten 2014. Navnet er ingen tilfeldighet for kunstnerne har tatt utgangspunkt i kommunens visjon, Oppegård – et sted å elske. De har latt seg inspirere av hjerteformen og hjertets kvaliteter. Katrina Vrebalovich har vært kunstnerisk leder for skulpturen, som består av  tre elementer: En blomst og to blader. Utallige jern er sveiset sammen til myke, organiske former. Det er lagt på støp og skulpturen er dekorert med fargerik mosaikk. Mer enn 430 barn og voksne har bidratt med hjerter og mosaikkfigurer. De ble laget på mosaikkverksteder, som ble arrangert i forbindelse med kommunens hundreårsjubileum i 2015.   Hjerterom er en bruksskulptur som innbyr til lek og moro, like mye som til ro og ettertanke. Her kan voksne og barn sitte og slappe av, lytte til lyder og musikk, prate, lese, spise lunsj eller leke.

Tufteparken

Generajonsparken - Tufteparken.jpg

I Generasjonsparken finner du nå treningsapparater for såkalt egenvekttrening, som er styrketrening med vekten av din egen kropp som belastning. Vi har satt opp fem apparater av typen «Tufteparken». I parken blir det “pull-up-rack”,  “dip”,  “trippel chins”, ”low pull up” og  “wall bars”.  Apparatene er et tilbud til alle som ønsker gratis, uorganisert styrketrening i friluft. Tufteparken har egen facebookside.

Treningsapparatene er innkjøpt med støtte fra Kreftforeningen.