Flåtestad skole har lansert kontantløs betaling i kantina

Den 16. september lanserte vi mobilbetaling i kantinen som en av de første ungdomsskolene i landet. Da fikk kantinen vår et alternativ til kontanter. Kontanter er tidkrevende og gjør at alle som skal handle må stå i kø ved kassen.

Flåtestad ungdomsskole lanserer mobilbetaling i kantina

Vi har valgt å samarbeide med det norske selskapet mCASH som har utviklet en prisvinnende app for enkel og sikker bestilling og betaling. Appen er gratis og kan lastes ned fra AppStore eller Google Play Store. Vi anbefaler at alle laster ned applikasjonen før lanseringsdagen. Vår skole har nå nesten 360 elever og med så mange elever som skal innom kassen blir det kø. Ingen liker kø, så det besluttet vi å gjøre noe med. Elevrådet og FAU på skolen har også vært pådrivere for å få til et kontantfritt alternativ i kantina. Med mCASH kan man enkelt bestille og betale med mobilen sin - den har alle med seg overalt. Elevene plukker det de har bestilt og går ut gjennom et eget kontrollpunkt kun for mCASH brukere - “mCASH Fast Track”.

Elevrådet, FAU og skolens ledelse oppfordrer alle foresatte til å ta i bruk app'en fra mCASH slik at vi slipper å håndtere å mye kontanter.

Slik bruker man mCASH

mCASH er en app som elevene laster ned til sin smarttelefon. Appen er gratis og man kan velge å fylle penger på mCASH-kontoen (forhåndsbetalt), koble den til et bankkort eller direkte til en bankkonto. Med penger tilgjengelig kan man bestille og betale for varer i kantinen. Foresatte som selv tar i bruk appen kan sende penger til barnets mobil like raskt og enkelt som å sende en tekstmelding. Når man skal betale starter man mCASH-appen og åpner skolens meny som viser alle tilgjengelige produkter. Man velger hvilke produkter man vil ha og bekrefter ved å betale. I appen får man straks en digital verdikupong som vises frem når man skal hente produktene. Kupongen løses enkelt inn ved at man trykker på den. Kupongen er da brukt, og kan ikke benyttes igjen. Handelen er gjennomført. Med denne løsningen handler elevene fra en digital meny. Menyen finner man i appens “inærheten”-funksjon eller ved å skanne en QR-kode på en av mange plakater plassert rundt på skolen. Elevene kan handle flere produkter i en og samme transaksjon.

Fyll på penger

Det finnes to måter foresatte enkelt kan fylle penger på barnets mCASH-konto. Foresatte kan selv laste ned mCASH og via appen sende penger til barnets mobilnummer. Penger som sendes på denne måten er øyeblikkelig tilgjengelig for mottakeren. Man kan også gjøre en helt vanlig betaling fra nettbanken til mCASH sin bankkonto (9235.34.04123) med mottakerens mobilnummer som betalingsmelding. Teksten må kun inneholde 8 tall uten mellomrom. Penger som mottas på denne måten krediteres mottakeren så raskt som mulig og normalt i løpet av 3 dager.

Sikkerhet

mCASH har konsesjon som betalingsforetak og e-pengeforetak fra Finanstilsynet i tråd med betalingstjenestedirektivet (PSD, 2007/64/EC). mCASH er underlagt strengere krav enn norske banker bl.a. fordi klientmidler er sikret og adskilt fra selskapets egne midler. mCASH kan ikke spekulere med eller låne ut kundenes penger. For å bruke appen må man taste en selvvalgt PIN-kode. Ingen sensitive data blir lagret i appen og pengene er trygge selv om man er uheldig og mister telefonen.

Kostnader

mCASH appen er gratis å laste ned og er gratis å bruke, bortsett fra når man overfører penger til mobilnummer ved å bruke VISA eller MasterCard, det koster 2 prosent av overføringssummen.

Om mCASH

mCASH er et norsk teknologiselskap som ble grunnlagt i 2010. I mars 2014 ble betalingsappen lansert og selskapet har vunnet flere innovasjonspriser. Les mer om mCASH på www.mcash.no

 

Vi som har jobbet med dette på Flåtestad skole gleder oss til å komme i gang med denne type betaling som en av de første ungdomsskolen i landet.