Publisert 27. september 2016

I dag ble den første bilen, en e-Golf, levert til miljøarbeidertjenesten i TILFU. Frøydis Iren Aas fikk det ærefulle oppdraget med å vise frem den første bilen både for pressen og for ordføreren. Ordfører Thomas Sjøvold ville se elbilen i bruk så det bar rett ut på en prøvetur. Ordføreren fikk også prøvd bilen, og de kom fornøyde tilbake etter en runde i Oppegård.

Om elbilene

Oppegård kommune får nå 16 elbiler fra Volkswagen (E-Up og E-Golf). Disse er fordelt på hjemmebaserte tjenester. Bilen som TILFU får skal brukes i miljøarbeidertjenesten. De øvrige bilene blir levert i løpet av november.

Viser frem elbil, fra venstre salgssjef Atle Olafsen, næringsselger Marius Nango fra Autoria Kolbotn AS, til høyre Frøydis Iren Aas med ordfører Thomas Sjøvold.
Fra venstre salgssjef Atle Olafsen og næringsselger Marius Nango fra Autoria Kolbotn AS, til høyre Frøydis Iren Aas med ordfører Thomas Sjøvold.

Viderefører elbilsatsingen

Oppegård kommune kjøpte i 2012 29 elbiler av modellen Nissan Leaf. Av disse er det 24 som brukes i hjemmebaserte tjenester Med den nye leasingavtalen vil bilene som brukes til hjemmebaserte tjenester kun bestå av elbiler, totalt 45 elbiler.

Avtalen

Bilene skal leases over er periode på fire år. Anbudet fra Autoria Kolbotn var det gunstigste. Vi har lagt vekt på blant annet, pris, kvalitet, førermiljø, restverdi og antall km per bil. Avtalen inkluderer dekkhotell og hjulskift. Avtalen som i tillegg inkluderer fem varebiler med fossilt brennstoff har en totalramme på 4.5 mill. kr eks. moms.

Tekst og foto: Robert B. Fekjær