19.mai - forfatterbesøk på 3.trinn

Gjennom den Kulturelle skolesekken fikk vi forfatterbesøk til 3.trinn. Mari Kjetun loset elevene gjennom en sjarmerende litterær sjiraffverden.

Forfatter Mari Kjetuns bøker passer godt til denne aldersgruppen både når det gjelder språk og innhold. Også humoren og barns særlige godhet for dyr bidrar til at elevene får lyst til å lese disse og lignende bøker etter at Mari har vært på besøk. 

I «Helt Max-bøkene» treffer barna den handlekraftige Max og bestevennen hans, sjiraffen. I den første boken «Helt Max i dyreparken», blir Max god venn med sjiraffen. Men sjiraffen vil flytte og pappaen til Max trenger fri. De gjør noe lurt. De bytter plass. Flere pappaer og dyr gjør det samme. Da blir vel alle glade? Andre boken om «Helt Max i Afrika», handler om vinterferien og Max skal til Afrika. Bestevennen sjiraffen vil være med. Men Afrika er altfor farlig for en sjiraff som er vokst opp i en dyrepark! I « Helt Max fyrtårnflaks opplever Max litt av en fisketur. Båten deres går på grunn og sure seler stjeler all fisken deres. Hjelpen kommer aldri! Eller …? I «Helt Max fallskjermsjiraff» ønsker sjiraffen seg sin egen unge. Da får Max en ide: Kanskje en sjiraff vil komme? Men flyturen går ikke helt etter planen.