Vellykket rehabilitering

Trygdeboligene i Kornmoveien på Tårnåsen er rehabilitert og oppgradert. Onsdag ble ordfører Thomas Sjøvold med flere invitert til en liten markering. Ikke minst beboerene fortjente en oppmerksomhet etter en lang rehabiliteringsperiode.

Onsdag 13. september ble det en markering av en ferdig renovering og en takk til beboerne som har bodd i denne oppussingsperioden. Ordføreren holdt en liten tale og ga en blomst til beboerne, som de kunne å pynte med ute. Ordfører takket spesielt vaktmester og en til som har vært mye tilstede for de som bor der underveis i prosessen.

Beboer Eva "Blomst" Larsen tok i mot blomster på vegne av beboerene fra ordfører Thomas Sjøvold (foto. Jan Walbeck)

Fra slitt og stygt - til "hvit svane"

Det er foretatt forløpende vedlikehold og oppussing siden bygget ble oppført i 1968 og inneholdt 30 trygdeboliger. Men før denne omfattende renoveringen fremsto bygget som slitt med brun panel og mur. Leilighetene var av varierende kvalitet. Noen boliger var veldig slitt, andre er i forholdsvis god stand. Planleggingen av arbeidene ble startet høsten 2015. Da hadde dette vært et tema i kommunen i flere år. Målet med prosjektet var først og fremst å skape et bedre bomiljø.

– Eva "Blomst" Larsen syntes at bygget ligner en hvit svane - nå er bygget mye vakrere enn tidligere, sier hun.

20 millioner kroner

De fysiske arbeidene ble startet opp i juli 2016 og er nå ferdigstilt. Siden juli 2016:

• Krypkjeller og yttervegger blitt etterisolert
  • Bygget har fått nye fine fasader
  • Fått nytt inngangsparti med heis på nord-fasaden
  • Det er laget nytt kjøkken i alle ettromsleilighetene, plassert slik at man får eget soverom
  • Vegger, tak og gulv er blitt pusset opp på kjøkken og soverom etter behov
  • Det er blitt laget fellesarealer i begge etasjer
  • Montert nye rekkverk på verandaer og stort glassfelt med skyvedør ut til veranda

Det har blitt brukt i overkant av 20 millioner kroner på prosjektet.