Vinneren av fotokonkurransen ble

Kolbotn Rotaryklubb satte «Vennskap» som tema for årets fotokonkurranse blant 8. trinn i Oppegårdskolene. To skoler deltok og vinnerbildet fikk 5 000 kroner, som går felles til klassen.

I dag er alle bildene som er med i årets fotokonkurranse utstilt i foajeen i Kolben. I dag skulle det også avsløres hvem som gikk av med seieren, det vil si hvem som stikker av med sjekken på 5 000 kroner.

For andre året på rad arrangerer Kolbotn Rotaryklubb en åpen fotokonkurranse blant 8. trinn i Oppegårdskolene. Årets tema er Vennskap, og alle skolene er invitert. I år var det Hellerasten skole og Ingieråsen skole som ønsket å delta.

Mange flotte bilder, som illustrerer vennskap på ulike måter og tolkninger.

Juryens begrunnelse

– Elevene har alle jobbet godt med oppgaven, og det er tydelig at dere har tenkt godt gjennom hvordan dere skulle løse den, sier juryens formann Sigurd Røisland. Å beskrive en følelse eller tilstand ved hjelp av et kamera er ikke lett, for det heter jo at et bilde sier mer enn tusen ord.

Første med hederlig omtale er en serie på fire bilder som viser forskjellige faser i et vennskap, hvor det kan være konflikt, men som ender opp i omfavnelse og fortsatt vennskap. Serien er laget av Celina Hessleberg, Elias Kraut, Robin Jakobsen og Sara Murad fra Hellerasten skole.

Røisland fortsetter med å fortelle at det andre bildet med hederlig omtale viser en gutt som ser opp mot en «tenkeboble» som vi tolket til å vise "ingen å snakke med, ingen kjæreste, ingen venner". I kontrast til dette holder han en mobiltelefon i hånden. Er det gjennom denne han opplever vennskap eller er det telefonen som er hans venn? Bildet setter tankene i gang. Det er Oliver og Jakob fra Ingieråsen skole som står bak dette bildet.

Vinnerbildene i fotokonkurransen for 8. trinn

Vinneren ble

Til å dele ut førstepremien var ordfører Thomas Sjøvold invitert. Sjøvold leser juryens begrunnelse og forteller at vinnerbildet uttrykker temaet vennskap på en utmerket måte. Det illustrerer vennskap ikke bare mellom to personer, men mellom flere. Det gir uttrykk for nærhet, fellesskap, samhold og styrke. Vennskapet understrekes også ved vennskapsbåndene rundt håndleddene. Ideen er god og det ligger en god del forberedelse bak dette bildet.

En klar seier til Anine fra Hellerasten skole!

Gratulerer med vinnerbildet, Anine fra Hellerasten skole, og på vegne av Kolbotn Rotaryklubb overrekker jeg en sjekk på 5 000 kroner til hele klassen, sa ordfører Thomas Sjøvold.

Ordfører Thomas Sjøvold tar seg god tid til å snakke med elevene og se på bildene.