Nå kan du sykle hele året!

Både Oppegård og Ski er opptatt av et levende gründermiljø. Tirsdag 20. juni besøkte derfor ordførerne Thomas Sjøvold og Tuva Moflag Technium AS på Rosenholm Campus. Gründerne vil gjøre det enklere for folk å sykle om vinteren.

Ski og Oppegård er i gang med å bygge en ny kommune sammen, Nordre Follo kommune.
- Vi ønsker at Nordre Follo skal bli en sykkelby, sa de to ordførerne og ble meget begeistret over ReTyre, et vintertrekk med pigger til hybridsykkel.

Vil samarbeide med kommunen

Daglig leder Paul Magne Amundsen og produktutvikler Brage Marvik i Technium AS ønsket å få kommunene med på retyre-prosjektet, et prosjekt som skal få flere til å sykle om vinteren.

- Vi vil at kommunene tilrettelegger for helårssykling ved å måke og feie bedre, sa Amundsen. Han ønsket også at kommunene bidro med innovative innkjøp og hjelp til markedsføring.

Piggdekk på 22 sekunder

Gründerne hadde forberedt en uformell konkurranse mellom ordførerne for å demonstrere vintertrekket. Hvem var raskest til å sette det på - og ta det av igjen? Etter en kort demonstrasjon satte de i gang og Tuva Moflag gikk av med seieren. Hun klarte det på 22 sekunder!

- Det er ikke like lystbetont å sykle når det er snø og kaldt. Været får vi ikke gjort noe med, men med dette trekket er det i hvert fall både enkelt og trygt å sykle hele året, sa Moflag.

Sykkelhotell og el-bysykler

De to ordførerne fortalte hva kommunene har gjort for å få folk til å sykle mer de siste årene og hvilke planer de har fremover. I Oppegård blir det sykkelhotell på Rosenholm og Kolbotn, og begge kommuner skal i gang med el-bysykler.

NRK Østlandssendingen dekket besøket. Her kan du se sendingen

Hjelp til gründere

Rosenholm Campus i Oppegård huser blant annet to startupbedrifter og det er plass til flere. Her er det fine lokaler og godt kollektivtilbud.

Ordførerbesøket på Rosenholm ble initiert av næringsrådgiver Bjørnar Angell i Ski kommune. Er du gründer og vurderer å etablere deg i Ski, Oppegård eller Nordre Follo? Eller kanskje du har startet en bedrift her allerede? Da ønsker næringsrådgiveren kontakt med deg.

Send en e-post til Bjørnar Angell og fortelle litt om hva du holder på med.