Samlet det beste fra Oppegård!

Det ble en kveld med bare høydepunkter da ordfører Thomas Sjøvold hedret mestere innen kultur og idrett i Kolben i går. Og Oppegård kommunes frivillighetspris gikk til Helle Gravli.

Bilde: Kolbotn IL jenter 13 hedres for å vinne i sin klasse i Norway Cup

Oppegård kommune hedrer hvert år de som har utmerket seg innen idrett og kultur.

- Årets hedring viser at vi har mange flotte utøvere og stor bredde innenfor idrett og kultur i Oppegård. Jeg vet at det krever mye å komme så langt som dere har gjort, sa ordføreren da arrangementet ble rundet av.

Blant utøverne som ble hedret var norgesmester i sjakk, Johannes Haug som nå er ranket blant de beste i Norge. Flere lag ble hedret, både innen håndball og fotball. Her var en av landets beste syklister, Carl Fredrik Hagen som fikk gull i terrengsykling og syklisten Sissel Vien ble verdensmester i veteran tempo og fellesstart.

Carl Fredrik Hagen, Sissel Vien og ordfører Thomas Sjøvold

Bilde: Carl Fredrik Hagen hedres for gull i NM terreng og Sissel Vien for to gull i VM veteran tempo og fellesstart, sølv i nordisk mesterskap veteran tempo og bronse i nordisk mesterskap veteran fellesstart

Oppegård hevder seg fortsatt innen taekwondo, med norgesmester for junior, Sander Fengsrud. Det var også i år en imponerende samling brytere med nasjonale og internasjonale medaljer. Men også andre ble hedret, som norgesmester i cheerleading, Ida Lorena Meli Herseth og dansere innen blant annet hip hop.

I tillegg ble Maja Ratjke hedret innen musikk og James Lazar Braathen for mote og design.

I Hall of Fame

Ine Barlie er en av kommunens mestvinnende med en lang rekke mesterskap i bryting. I tillegg er hun trener og en ressursperson i brytemiljøet. Under OL i Rio ble hun innlemmet i brytesportens Hall of Fame. I går holdt hun utøvernes tale under hedringen.

Ine Barlie

Bilde: Ine Barlie holdt utøvernes tale på vegne av alle som ble hedret

Frivillighetsprisen

Helle Gravli fikk frivillighetsprisen for å ha satt i gang språkkafé og turgruppe der flyktninger kan møte nordmenn og få språktrening. Hun gjør en viktig frivillig innsats for å hjelpe flyktninger til å bli integrert i lokalmiljøet.

De nominerte til frivillighetsprisen med ordføreren

Bilde De nominerte til frivillighetsprisen: Frode Saastad, Helle Gravli og May og Bjørn Engebretsen. Helle Gravli vant årets frivillighetspris.

KS-medaljen til Røst

Odd Harald Røst fikk KS-medaljen for fortjenestefull samfunnsgavnlig virksomhet i Oppegård kommune. Røst ble valgt inn i kommunestyret første gang i 1984 og var fast medlem frem til 2003. Deretter satt han én periode som varamedlem før han igjen ble valgt inn i kommunestyret fra 2007 – 2015. I tillegg satt han tre perioder som medlem av Oppegård formannskap. Røst har hatt en rekke andre verv innen politikken i Oppegård.

Underholdning

Kvelden ble krydret med en rekke kulturinnslag. Vi fikk se et utdrag fra Peter Pan med amatørteatergruppen OPAL. Det var danseoppvisning med Ida Steffensen fra Follo Dansestudio. Dansegruppen Pratibha viste oss tradisjonell dans fra Sri Lanka. Kulturskolen var representert med Julie Anita Godager.

Julie Anita Godager

Bilde: Fantastisk fremførelse av Julie Anita Godager fra kulturskolen med Runaway av Aurora

Dansegruppen Pratibha

Bilde: Dansegruppen Pratibha bidro med flott danseoppvisning

Disse ble hedret av ordfører Thomas Sjøvold under årets arrangement i Kolben.

Bryting

Sofia Aak, Sebastian Aak, Rikke Juell Bugge, Alexander Eikeskog Burger, Erik Bjørgen, Steinar Bjørndal, Martin Dalsbotten, Daniel Fischer, John Harald Foss Fjellbu, Sigmund R. Widerberg, Joakim Rusvik, Vegard Jørgensen, Håvard Jørgensen og Brage Haugmo Ringheim

Sander Fengsrud

Friidrett