Kolbotn barnehage 30 år

Store og små hadde gledet seg i lang tid og forberedt seg godt til den store dagen. Det er ikke hver dag at en barnehage blir 30 år. Varaordfører og kommunalsjef var invitert til fest og skuespill.

Kolbotn barnehage var pyntet til fest. Alle barna var malt og tegnet i ansiktet og ventet i spenning på at bursdagen skulle begynne. Barnehagen har fire avdelinger med fuglenavn:Spurvene, hakkespettene, dompapene og kråkene. Kråkene holder til i Liaveien, men hadde flydd opp til de andre fuglene for anledningen. De var jo tross alt invitert.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Bakemester harepus hadde bakt masse peppekaker med god hjelp av mange små harepuser. Men så kom reven. Alle barna holdt pusten da reven ville ta alle peppekakene og reven ville slett ikke betale for seg. Men, som alle barna vet - gjør du ikke opp for deg, smaker det heller ikke godt.

Jeg vil kjøpe alle peppekaken, sa reven.

Til stor muntrasjon blant barna smakte peppekakene grusomt, og reven stakk for å hente penger. -Nå vil jeg kjøpe alle peppekakene, sa reven, og det fikk han.

Før reven kom spilte klatremus for alle barna med allsang.

Klatremus spiller for alle barna

Men, så ble det litt for spennende for noen, da reven skulle jage klatremus opp i treet.

Reven jager klatremus opp i treet.

Presang

Varaordfører Siv Kaspersen hadde med seg en sjekk på kr 4.500. Dette skulle barnhagen bruke til hva de ville.

Varaordfører Siv Kasperen overleverte en sjekk

Kommunalsjef Signy Harlem hadde med blomster og takket for inviatsjonen og skrøt av den fine barnehagen. Rektor på Kolbotn skole Anne Hodne Endal var også invitert og hun møter alle barna nesten hver dag. Hun ønsket dem velkommen til skolen når den tid kommer. -Ingen komme til  bursdag uten presang, sa hun og ga litt turutstyr til bruk på bålplassen, som de deler med skolen.

Kommunalsjef Signy Harlem (tv) skrøt av Kolbotn barnehage til virksomhetsleder Inger Merli

Tekst og foto: Jan Walbeck