Åpningsfest for Hjerterom

- Endelig har dagen kommet, sa ordfører Thomas Sjøvold i åpningstalen. Vi får nå se resultatet av arbeidet som har pågått i det store, hvite teltet ved Kolben. Mer enn 430 barn og voksne har bidratt med hjerter og mosaikkfigurer.

Gjennom kalde og våte høst- og vintermåneder har kunstnere jobbet iherdig med å forme en skulptur, som består av tre elementer: En blomst og to blader. Utallige jern er sveiset sammen til myke, organiske former. Det er lagt på støp og skulpturen er dekorert med fargerik mosaikk.

Fargerik mosaikk

Onsdag 22. juni ble åpningen markert med taler, musikk og masse aktiviteter rundt om i Generasjonsparken.

- Jeg er helt sikker på at hjerterom vil gi oss mye glede, og gjøre generasjonsparken til en enda bedre møteplass for alle aldersgrupper, sa Sjøvold, før gongongen markerte den offesielle åpningen.

Et skikkelig gonggong-slag av ordføreren markerte åpningen

Sjøvold takket også initiativtaker Unni Beate Sekkesæter, kunstneriske leder Katrina Vrebalovich og øvrige bidragsytere.

Ordfører takket initiativtaker Unni Sekkesæter og kunstneriske leder Katrina Vrebalovich

Mange hadde møtt opp for å få ta del i åpningsfesten

Rundt om i Generasjonsparken var det oppvisning av Yoga, bryting, terrengsykling, trening i Tufteparken, petang krydret med kaffe og kaker til alle.

Brytegruppe viste seg frem

Ordfører fikk innføring av pétanque

Terrengsykling-gruppa brukte pumptrack-banen til sin oppvisning.

Tufteparken ved Generasjonsparken hadde undervisning i hvordan apparatene kunne brukes. Her er det gratis trening alle dager.

Nylagt plen

Rundt Hjerterom har kommunen lagt ny plen. Den trenger å stå i fred i ca 14 dager, så vi oppfordrer alle til ikke å tråkke på gresset.

Bakgrunnsinformasjon

Oppegård kommune og Mikrofinans Norge inngikk en partnerskapsavtale i 2014 om utforming av et kunstverk i parken bak Kolben. Mikrofinans Norge holder til i sentrum av Kolbotn.  Foreningen er en nonprofitt interesse-, kompetanse- og serviceorganisasjon innen entreprenørskap og inkluderende økonomi. Foreningens visjon er å få fram menneskers innovasjonskraft og muligheter gjennom kompetansebygging, veiledning og nettverksbygging.  Gjennom prosjektet Skaperstedet jobber de med aktivisering og jobbskaping. De har flere kunstnere i sitt nettverk og utformingen av skulpturen har blitt en del av aktivitetsprogrammet på Skaperstedet. Målet er å skape et mer inkluderende arbeidsliv for de som faller utenfor det vanlige arbeidslivet. Skaperstedet bidrar til trivsel og samhold i Oppegård gjennom dette prosjektet  -  som på flere måter har vært inkluderende.

(Alle foto Jan Walbeck)