Hedring av mestere

Rundt 60 personer fra kultur- og idrettslivet ble hedret i Kolben i går. Og Stig Vangsnes fikk årets frivillighetspris.

Mange utøvere innen idrett og kultur ble hedret av ordfører Thomas Sjøvold ved det årlige arrangementet i Kolben.

Det var en rekke imponerende prestasjoner blant annet innen friidrett. Caroline Fleischer er en av Norges mest lovende friidrettsutøvere og tok medalje i flere klasser. I 2015 ble det NM-gull både i høyde i juniorklassen og gull i Ungdomsmesterskapet på 400 m hekk. Oppegård har også en Norgesmester for ungdom i spyd ved Rebekka Engen.

Carl Fredrik Hagen, Jan Egil Bodin og Sissel Vien hedres

Bilde: Vi har flere syklister i toppen, her er Carl Fredrik Hagen, Jan Egil Bodin og Sissel Vien

Det ble medalje i 2015 for Ida Karine Nordstrøm i Special Olympics World Games i Los Angeles. Hun tok både sølv på 200 m og bronse på 100 m i friidrett.

Fløysbonnmusikalen

Bilde:
Mellom utdelingene fikk vi blant annet se «Glee club», et utdrag fra årets Fløysbonnmusikal som du kan se i Kolben i midten av mars.

Espen Holm fikk heder for boken «Tilfellet Blumenfeldt», en historie fra 2. verdenskrig. Boken er kjøpt inn av Norsk kulturråd.

Også i år var brytegruppa i Kolbotn IL godt representert. Spesielt imponerende var det at Ine Barlie fortsatt tar gull. Hun har nå 19 Norgesmesterskap!

Johannes Haug er fortsatt i topp innen sjakk. I fjor ble det gull i NM for ungdom, 15 – 16 år og gull i NM i lynsjakk!

Hele listen over nominerte ser du lenger ned.

Frivillighetsprisen
Det var tre nominerte til Oppegård kommunes frivillighetspris for 2015. De tre nominerte var Oppegård Røde kors ungdom, Stig Vangsnes og Sverre Storødegård. Vinneren ble Stig Vangsnes som har gjort en stor innsats både som trener i fotball og som leder for friidretten i Oppegård Idrettslag.

Ordfører Thomas Sjøvold delte ut frivillighetsprisen til Stig Vangsnes

Bilde: Stig Vangsnes mottar frivillighetsprisen fra ordfører Thomas Sjøvold.

Roste frivilligheten
Ordfører Thomas Sjøvold ga honnør til frivilligheten i Oppegård. Han la også vekt på mulighetene som Kolben kulturhus har gitt. Kulturhuset er ti år og er en viktig arena for å utvikle nye talenter.

Oppegård har lange tradisjoner for å utmerke seg innenfor kultur og idrett noe som også i år viste seg under utdelingen, sa ordføreren under avslutningen.

Her de som ble hedret:

Alpin fristil
Ferdinand Kjellberg Dahl

Helene Olafsen og Kristian Moen

Langrenn
Eirik Bye

Svømming
Ingvild Bye og Øyvind Thorsen

Christian Johansen

Sykling
Jan Egil Bodin, Sissel Vien og Carl Fredrik Hagen

Håndball