Follomesterskapet 2016

30 ungdomsbedrifter kjempet torsdag 21. januar om å bli beste ungdomsbedrift i Follo. Elevene representerte mange videregående skoler, og arenaen var Rosenholm Campus.

Å etablere en ungdomsbedrift (UB) bygger på prinsippet om å lære ved å gjøre. I løpet av skoleåret, eller ungdomsbedrift-året, skal elevene bruke ulike fagkunnskaper på en praktisk måte. De tilegner seg mye kunnskap på egenhånd. Med på laget har de lærere og mentorer fra lokalt næringsliv. Arrangør er Ungt Entreprenørskap Akershus i samarbeid med Rosenholm Campus.

Mange kategorier

Ungdommene konkurrerte i ulike kategorier, blant annet beste logo, beste utstilling, beste salgsteam, beste innovative produkt, beste HR/IA og beste sosiale entreprenør.

Ordførerne fra Enebakk, Ski, Ås, Nesodden, Vestby og Oppegård var med i juryene. Vår ordfører Thomas Sjøvold satt i juryen for beste salgsteam, sammen med Waqar Zia, (Revisorgruppen Mæland og Østby), Sanne Skjørland (Ungt Entreprenørskap) og Malin F. Øiseth (Ungt Entreprenørskap). På forhånd hadde juryene besøkt alle stands og plukket ut finalister.

- Her er det mange flotte elevbedrifter med gode ideer/konsepter, sier ordfører Thomas Sjøvold mens han går rundt og besøker bedriftene.  - Jeg er imponert over hva elevene har fått til, sier han.

Roald Amundsen videregående skole var ikke representert med egne stands, men flere Oppegård-elever var med på stands fra de andre videregående skolene i Follo.

Ordfører Thomas Sjøvold intervjuer elevene ved stand "Alltid tørr"

Her intervjuer ordfører Thomas Sjøvold elevene fra Ski vgs. som har elevbedriften "Alltid tørr". Produktet som de skal selge er et regntrekk festet på sykkelstyret og rundt magen på syklisten. Da blir du ikke våt på bena når du sykler, forteller elevene. "Alltid tørr" ble også kåret til beste ungdomsbedrift. Vi gratulerer!

Vinnerne ble?

Ungdomsbedriften Alltid tørr fra Ski vgs. ble kåret til den beste ungdomsbedriften i Follo. De representerer Follo i Akershusmesterskapet. Målet er å bli norgesmester.

Beste logo:
2. Tribus, Frogn vgs