Velkommen til Åpen barnehage!

Hver mandag og torsdag kan Benjamin og Lukas og alle de andre småbarna mellom 0-5 år, som ikke har barnehageplass, benytte tilbudet Åpen barnehage - helt gratis.

Benjamin (10 mnd.) krabber ut av tunellen, mens Lukas (11 mnd.) titter inn og ønsker at Benjamin snart kommer ut for å leke mer. Pappaen til Benjamin, Thomas forteller at han pleier å være her en gang per uke.

Blir kjent med andre

- Åpen barnehage er et supert tilbud, og det er fint med barnehagetrening for minstemann, sier Thomas.

Til daglig jobber han i Sparebanken 1, men nyter permisjonstiden. Familien flyttet til Oppegård kommune i september og han ser Åpen barnehage-tilbudet som et sted for å bli kjent med andre småbarnsforeldre i kommunen.

Ruta fra Litauen og Elisabeth fra Latvia har begge med seg sine små håpefulle. De benytter også anledningen til å bli kjent med flere. Mens barna leker bruker de anledningene til å trene opp norskkunnskapene.

- Hvordan fikk dere informasjon om tilbudet Åpen barnehage?
Elisabeth og Ruta forteller at det var barnelegen som oppfordret oss til å bruke dette tilbudet, og det angerer vi ikke på.

- Selv om vi har undervisning på Oppegård Kvalifiseringssenter (OKS), så er småpraten mellom oss voksne en nyttig øvelse til å utvide våre norskkunnskaper, sier Elisabeth.

Ruta forteller at de bruker Åpen barnehage de to dagene tilbudet er tilgjengelig og leder av barnehagen, Anette er veldig flink og hyggelig.

Mødrene Ruta og Elisabeth

Åpningstid og hva skjer?

Mandager og torsdager fra kl. 10.00 til kl. 13.00 i bibliotekets lokaler. Barnehagen er stengt i skolens ferier (siste dag før jul er torsdag 22. desember og første dag etter nyttår er mandag 2. januar).

• Kl. 10.00 Frilek
  • Kl. 10.45 Samlingsstund
  • Kl. 11.00 Formiddagsmat
  • Kl. 11.30 Frilek/formingsaktiviteter

Foreldrene har hovedansvaret

Pedagogisk leder Anette, som er utdannet barnehagelærer forteller at alle bør ta med seg egen matpakke og drikke. Kaffe og te kan kjøpes hos oss, men ta med egen kopp med lokk.

Hun forteller at Åpen barnehage et sted hvor brukerne selv har hovedansvaret for sine barn, men et sted hvor vi ansatte står til disposisjon med råd og veiledning.

Mer informasjon?

Åpen barnehage er en avdeling i Kolbotn barnehage. Mer informasjon finner du på nettsidene til Åpen barnehage.

Tekst og foto: Jan Walbeck