Rådmannen imponert

Lars Henrik Bøhler hadde sin første dag som konstituert rådmann denne uken. Han benyttet første anledning til å besøke kulturskolens populære sommerkurs for barn og unge. -Det er imponerende hva elever og instruktører får til på en uke, sa Bøhler.

-Selv om jeg kjenner kommunen som tidligere kommunalsjef, så ønsker jeg nå å komme tettere på våre tjenester og oppgaver som øverste leder i kommunen, forteller Lars Henrik Bøhler.

150 barn i aktivitet

Denne uken har kulturskolen sitt andre sommerkurs for barn og unge. Rådmannen benyttet dermed anledningen til å bli godt kjent med aktivitetene som pågikk i regi av kulturskolen.

Bøhler inviterte med seg kommunalsjef Signy Harlem (ansvarlig for kultur, fritid og barnehage) ned til Kolben og med rektor på kulturskolen Rune Molvær som guide. Molvær forteller at disse sommerkursene er veldig populære og de fleste aktiviteter blir fort fulltegnet. Til sammen er ca. 150 barn og unge i aktivitet på våre to sommerkurs.

Fra hodespinn til pastellkritt

Hiphop

Første stopp var hiphop- gjengen i sal 1. Instruktør Audun Kvam viste frem hva ungdommen hadde lært. Rytmisk hiphop-musikk i bakgrunnen og en kort oppvisning med hodespinn og andre øvelser ble rådmann og kommunalsjef mektig imponert. Molvær supplerte med at alle sommerkursene har profesjonelle instruktører og flere av instruktørene er gjengangere.

Strykere

Sommerkurs for strykere på kulturskolen

Denne uken er det også sommerkurs for strykere. Fiolinister og cellister fra 6-13 år øvde intenst og gleden ved å spille syntes og hørtes godt. Molvær forteller at instruktør Liisa Sandbakken har hjelp fra elever som studerer på Norges Musikkhøgskole. Dette sommerkurset får økonomisk støtte fra Dextra (Sparebankstiftelsen DNB).

Teater

Sommerteaterskolen øvde på at barna skulle fremføre en setning fremfor alle de andre. Instruktør Sig Zeiner instruerte hvert barn hvordan de skulle komme frem helt alene, stå rolig, se på sitt publikum, si setningen « Jeg er den beste» og bevege seg med stolthet tilbake til sin plass.
- Dette gjorde inntrykk på meg, sa rådmannen. Kanskje jeg lærte noe her når det gjelder fremføring.

Foto

Foto-gjengen satt rundt bordet og fulgte med hvordan bilder kunne manipuleres i et fotoredigeringsprogram. Bildet av endene på brygga ved Kolbotnvannet, fikk flere ender og uønskede elementer ble plutselig borte med noen enkle redigeringstips.  På slutten av kurset blir det fotoutstilling i Kolbens foaje.

Male og tegne

I tredje etasje var male-gjengen i aktivitet. Håpefulle kunstnere med sine staffelier hadde kommet langt i sitt fargerike kunstverk. I går hadde de brukt kul og pastellkritt og oppgaven var å tegne et bilde uten å tenke i forkant hva det skulle bli. Gjennom uken får de prøve ulike tegne og maleteknikker og kreativiteten er stor. Målet er utstillingen i slutten av uken i foajeen.

En av elevene fortalte at han hadde lest biografien om Edvard Munch.

- Det som imponerer meg mest er mestringsfølelsen og entusiasmen blant barna, forteller rådmannen. Noe av grunnen er nok den profesjonalitet instruktørene utøver, men likevel tror jeg at barna er motivert til å prøve noe nytt og utfordre seg selv.