Kolben kino åpner fredag 5. august

Til helgen åpner kinoen etter sommerferien med Store Vennlige Kjempe og Jason Bourne. Snart kan du se Løvekvinnen og Magnus.

Store Vennlige Kjempe har premiere på Kolben kino til helgen. Så kommer flere aktuelle filmer utover høsten. Blant annet kan du se Løvekvinnen, etter Erik Fosnes Hansens roman fra 2006. Tre skuespillere på forskjellig alderstrinn har rollen som Eva, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde T. H. Storm og Ida Ursin-Holm. Rolf Lassgård spiller Evas far.

I september er det premierer på filmen om sjakkspilleren Magnus Carlsen. Filmen følger ham tett i alle avgjørende øyeblikk fra han gjør sine første sjakktrekk, til han vinner verdensmesterskapet i Chennai i 2013.

SVK - Store Vennlige Kjempe

Sofie møter den Store Vennlige Kjempe, som til tross for hans litt skumle utseende, viser seg å være en godhjertet figur. Store Vennlige Kjempen er utstøtt av de andre kjempene fordi han i motsetning til dem, ikke liker å spise små, søte barn. Fra 5. august.

Jason Bourne

Den tidligere CIA-agenten Jason Bourne blir tvunget ut i dagslyset igjen etter syv år på flukt. Etter hvert som minnene om hvem han egentlig er har blitt klarere, ønsker han å finne de siste bitene av puslespillet. Matt Damon er tilbake i rollen som virkelig gjorde ham verdenskjent. Fra 5. august.

Istid - På kollisjonskurs (2D norske stemmer)

Scrats episke jakt på eikenøtta slynger ham rett ut i verdensrommet og der steller han selvfølgelig i stand katastrofe på katastrofe som snart truer livet til alle vennene våre i Istid-verdenen. For å redde seg må Sid, Manny, Diego og resten av flokken forlate hjemmet sitt og legge ut på en eventyrlig reise. På veien treffer de mange fargerike personligheter og havner så klart i mange komiske situasjoner. Fra 6. august.

Oppdrag Dory

Disney Pixars "Oppdrag Dory" gjenforener vår alles favoritt; den glemsomme blå kirurgfisken, Dory, med vennene hennes Nemo og Marlin på søken etter svar om fortiden hennes. Hva husker hun? Hvem er foreldrene hennes? Og hvor lærte hun å snakke "hvalsk"? Fra 26. august.

Løvekvinnen

I en liten stasjonsby i Norge, en stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Hennes mor Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen. Fra 26. august.

Magnus

"Magnus" er historien om annerledesgutten som valgte å gå sin egen vei og ble verdensmester i sjakk bare 22 år gammel. Filmen følger ham tett i alle avgjørende øyeblikk fra han gjør sine første sjakktrekk, til han vinner verdensmesterskapet i Chennai i 2013. Fra 2. september.

Fra filmen om Magnus Carlsen