Magisk adventsstemning på Østli skole

Onsdag 10.12. stod 2. og 3. klasse for magisk adventsstemning da de hadde luciaforestilling onsdag kveld.

sdc12390.jpg

På dagen fikk resten av skolen oppleve luciaforestillingen. Under kan du lese en kort oppsummering fra Hanna og Isak på 6. trinn. De har nylig blitt med i skolens webredaksjon. Dette er deres første oppdrag i jobben.

Lucia forestilling  2014 (2.klasse og 3. klasse)

Nå skal du få lese om den fantastiske Luciaforestillingen.

Og hva som skjedde med Lucia for 1700 år siden.

De flotte Luciane i år var Michel og  Nina. De var flinke med fakta og fortalte oss blant annet dette: Keiseren i Italia het Ullatian og trodde på guden Jupiter, han mente derfor at alle også skulle tro på guden Jupiter. Det var ikke lov å tro på andre guder. Men Lucia sin familie var kristen og det ville koste Lucia sitt liv. Så blir moren til Lucia syk. På den tiden besøkte mange en grav for og be om hjelp. Lucia drar dit og ber sånn at  moren blir frisk .  Hun lover at hvis moren blir frisk, skal hun gi alt hun har til de fattige og de som er i fengsel.

Det var litt av det vi lærte.

Takk for en fin forestilling!

Fire flotte Luciabarn!

Intervju av Frid, August, Ane, Jonathan(3.klasse).

- Har du øvd mye? Når og hvor?

- Vi har øvd mest i gym salen, og ganske mye hjemme.  - Vi har også øvd i klasserommet.

- Hvilken av sangene liker du best? Hvorfor?

- Vi liker julenissesangen best, fordi den er morsom.

- Hvordan synes du forestillingen gikk?

- Jeg var litt nervøs og grugledet meg litt men det gikk fint. Vi fikk et lite sjokk når vi så så mange som skulle se på oss.

- Hva tenker du når du hører navnet Lucia?

- Vi tenker på lussekatter og saft og en hyggelig kveld med klassen.

- Hva er det beste med Luciadagen\ festen?

- Det beste med Luciadagen er festen og forestillingen. At vi minner Lucia.

- Hvordan tror du det går i kveld?

- Litt nervøs men tror det går bra. Vi grugleder oss.

- Tusen takk for at vi fikk intervjue dere!