TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet.

Bli bøssebærer! Trenger 50 til...

- I Oppegård trenger vi nå ca. 50 bøssebærere av de 200 vi har behov for til å dekke våre 11 000 husstander, forteller Sjøvold. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom kl. 16.00-18.00 søndag 20.oktober.
Meld deg på via nettsiden www.blimed.no. Her finner du også mer informasjon om årets TV-aksjon.

Skape et bedre liv

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber.
Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

Egen inntekt, egen bedrift

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet.
Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

Kvinner i ni land

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

TV-aksjonen og JAZZAID, lørdag 19. oktober

Dagen før innsamlingen blir det en konsert i Kolben kl. 18.00, hvor overskuddet går til TV-aksjonen 2019. Årets artister er Helena Leinebø Band og Bruna Santana Trio.
JAZZAID er for deg som vet å sette pris på vakker, lett tilgjengelig og melodiøs jazz eller pop, og som samtidig ønsker å støtte en god sak mens du lytter!
Billetter får du kjøpt på kolben.no.

Om artistene

Stavanger-jenta Helena Leinebø forbereder i disse dager hennes kommende debutalbum som er ventet i 2020. Singelen «Nothing Now» er første smakebit fra albumet. Hun er en artist med klare meninger og et bredt følelsesspekter, noe som gjenspeiles i låtene hennes.
Bruna Santana er en brasiliansk vokalist født i Sao Paulo, Brasil. De siste årene har hun bodd i Oslo, hvor hun har hatt stor suksess som musiker med sin herlige musikalske miks av samba, latinjazz, bossa nova og pop. Utover sitt eget prosjekt Bruna Santana Band, er hun vokalist i gruppene Ala Brasil og Oxente.

Konserten er et samarbeid mellom Kullebunden Jazz, TV-aksjonen 2019 og JAZZAID.