Bilde: Fra venstre rektor Elisabeth Edding, ordfører Thomas Sjøvold, elevene Tuva Ottesen Sigurdsøn, Jenny Jæger og Ingebjørg Semb Tønnesen med fylkesordfører Anette Solli til høyre.

Fylkesordfører Anette Solli sto for den offisielle åpningen. – Gode skolebygg setter toner for innholdet i skolen, sa fylkesordføreren. Hun kunne gratulere med 1 000 m2 nybygg pluss rehabilitering og nytt ventilasjonsanlegg. Det har blitt et flott nybygg med spennende arkitektur, la hun til.

Fylkesordfører Anette Solli åpner nybygget

Hun var ikke alene om å være fornøyd. For det er et bygg som imponerer med arkitektur inspirert av isfjell og isblokker. Rektor Elisabeth Edding mente dette var starten på en gullalder for skolen. Nå har vi alle muligheter for å lykkes. Dette bygget er en stor glede for fellesskapet ved skolen la hun til.

Det var mange som gratulerte skolen i dag. De fikk anledning til å gjøre det i det nye auditoriet som har 148 sitteplasser. Flere pekte på hvor nyttig denne salen er for skolen.

Med statue av Roald Amundsen

Ordfører Thomas Sjøvold var selvfølgelig blant gratulantene. Han har selv vært elev ved skolen og mintes en lærerik tid ved det som da het Oppegård videregående skole. Han pekte på verdiene som kjennetegner Roald Amundsens liv, som entreprenørskap, innovasjon, kreativitet og teknologi. Han kunne registrere at skolen legger vekt på samarbeid med eksterne aktører innen forskning og utvikling, næringsliv og lag og organisasjoner. Dette kan gi elevene forståelse for nytten av de ulike skolefagene, sa han. 

Ordfører Thomas Sjøvold under åpningen av nybygget på Roald Amundsen videregående skole

Til slutt kunne han fortelle at Oppegård kommune ønsket å plassere Arne N. Vigelands statue av Roald Amundsen utenfor skolen og håpet det vil inspirere elevene til hardt arbeid.

Omvisning

Markeringen ble avsluttet med forfriskninger, blant annet en flott kake laget som modell av skolen før det ble omvisning i lokalene.

Elever med omvisning på den nye delen av Roald Amundsen videregående skole

Fakta

Totalentreprenør har vært J.I. Bygg AS og byggherre AFK eiendom FKF. Her kan du lese mer og se bilder fra nybygget og rehabiliteringen.

J.I. Bygg AS Prosjekt Roald Amundsen videregående skole

Skolen har fått nytt tilbygg på 1050 m2 og 840 m2 ombygging. Etablering av ny energiløsning og varmesentral med varmepumpe og energibrønnpark for geovarme. Nytt SD-anlegg for eksisterende bygg og nybygg.

Roald Amundsen videregående skole på nett

Tekst og foto: Robert B. Fekjær