Vi oppfordrer alle typer syklister til å søke, også de med el-sykkel. Vi søker syklister i alle aldre, fra alle deler av kommunen. I utgangspunktet gjelder «først til mølla»-prinsippet, men vi forbeholder oss retten til å plukke ut deltagere slik at vi får et bredt utvalg. Det eneste formelle kriteriet er at du ikke er vintersyklist fra før.

Søknadsskjema

For å forenkle innsamling av data bruker vi google forms. Kommunen vil bare bruke opplysningene du legger inn til vintersykkelkampanjen. Vi sletter alle opplysningene etter at kampanjen er over i april 2020. Blir du en av de 66 som plukkes ut, får du beskjed i uke 45/46. Når kampanjen er slutt i april vil du få en e-post fra oss der du blir bedt om å svare på noen spørsmål om hvordan det var å være vintersyklist i Oppegård.

Lenken til påmelding er nå stengt.
Det er fulltegnet per torsdag 7. november kl. 12.00.

Piggdekk

De fleste setter bort sykkelen når det det blir mørkt og kaldt, og det kommer snø. Mange av de som prøver piggdekk blir imidlertid positivt overrasket over hvor godt dekkene sitter på vinter-is. Vi anbefaler derfor flere å prøve dette. 

Vinterklær og refleks

Noen lurer på hva de skal ha på seg når de sykler om vinteren. Bruk vanlige vinterklær eller skiklær. Det kan være en fordel med jakker som er lange på ryggen og ermene. Husk votter, refleks og lykt. Det er ekstra viktig å bli sett på mørke vinterdager. Gul refleksvest gjør at du synes godt, både i mørket og når det er lyst. Refleks rundt anklene er også smart. Jo lavere refleksen sitter, jo lettere er det for bilistene å se deg.

Ønsker flere syklister

Sykkeltelleren i Skiveien viser at antall passerende syklister øker, men det er bare 10 prosent av sommersyklistene som fortsetter å sykle om vinteren. En av målsettingene i kommunens sykkelstrategi er å få folk til å bruke sykkel til dagligreiser hele året. Dette gir både helse og miljøgevinster. Hvis alle som bruker bil til jobben bytter til sykkel en dag i uken, vil vi redusere biltrafikken med 20 prosent.

Om kampanjen

Kampanjen blir finansiert av Statens vegvesen Akershus gjennom sykkelby-midlene.

Vinterstolpejakta

Som et ekstra tilbud til ivrige stolpejegere og for deg som gjerne vil ha et mål med vintersyklingen, arrangerer vi i vinter «Vinterstolpejakta». Mer informasjon om dette kommer senere i november.

Sykkelhotell

Sykkelhotellene ved Kolbotn stasjon og Rosenholm stasjon er åpne i vinter. For kun kr 50 i måneden kan sykkelen din stå skjermet og innelåst under tak når du tar tog eller buss til Oslo. Det er derfor ingen grunn til ikke å fortsette å sykle til stasjonen i vinter!

Bane NOR har ansvaret for den daglige driften og sykkelhotellet betjenes gjennom appen "Bane NOR parkering".
Les mer om ordningen her