Det store bassenget i Sofiemyrhallen har vært stengt siden i sommer da et stort antall fliser løsnet fra bassenget. Da bassenget ble tappet ned, ble også deler av bunnen skadet.
- Dette var ikke overraskende, selv om vi i det lengste håpet det ikke skulle skje, sier leder for drift og vedlikehold i kommunen, Hogne Haug. Det er ikke uvanlig at det oppstår skader når basseng tappes for vann.

Starter arbeidene  23. september

- Vi har nå inngått kontrakt med leverandør om å reparere veggene og bunnen av bassengets grunne del. Forventet reparasjonstid er 90 dager, men vi tar høyde for at det kan komme tilleggsarbeid. Skaden kan utvikle seg underveis, og det er en viss risiko for at vi også må rehabilitere bunnen i den skrå og dype delen av bassenget, sier Haug.

Reparasjonsarbeidet i svømmehallen starter 23. september. Det er inngått avtale på 1, 275 millioner kroner.

Stenger også det lille bassenget

Intil nå har det vært holdt svømmeskole for de minste barna i det lille bassenget.
- Dessverre må også det lille bassenget nå stenges, fordi reparasjonsarbeidet ikke lar seg kombinere med andre aktiviteter i svømmehallen, sier Haug.
Kommunen har tett dialog med Kolbotn idrettslag om alternativer for svømmeskolen. Elever i 4. trinn vil ha svømmeopplæring ved Seiersten bad i Drøbak.
- Vi drifter nå Seiersten bad i samarbeid med Drøbak og Frogn idrettsforening (DFI), slik at våre elever kan ha svømmeopplæring der så lenge Sofiemyr svømmehall er stengt.  

- Vi forventer å kunne åpne begge bassengene i Sofiemyrhallen igjen i løpet av januar 2020, sier Haug.