Etter at Bjørm Hannestad ble pensjonist ved 67 år nøt han pensjonisttilværelsen i noen måneder.

- Dette ble for kjedelig, sa han og søkte jobben som badevakt ved bassenget på Høyås. Her jobber nå han fire dager i uken annen hver uke. I tillegg er han instruktør for nye badevakter to ganger i året. I tillegg hjelper han vaktmesteren på Høyås når det trengs.

50 år i kommunens tjeneste

Hannestad har en lang karriere i Oppegård kommune - til nå 50 år. Startet i Oppegård E-verk, etter et tips han fikk fra en kammerat som jobbet i e-verket om en ledig jobb. Etter 12 år i kommunens e-verk byttet han over til å drifte kommunens idrettsanlegg. Her var han i 12 nye år før overgang til Sofiemyr svømmehall fram til pensjonsalder.

Hannestad forteller at før i tiden fikk ingen gå på banene før i begynnelsen av mai og gresset var tørt. - Dette var vi strenge på, og alle som prøvde å bruke banen før den tid, eller klatre i nettmaskene i fotballmålene fikk tydelig beskjed å forlate banen kjapt, forteller han.

- Nå brukes banene hele året og med kunstgress så gir det større muligheter for helårsdrift, forteller Hannestad. Dette er en av de store endringene fra jeg begynnte å jobbe med idrettsanaleggene.

Blomster fra ordfører

Bjørn Hannestad med Marie Rolstad.jpg

Virksomhetsleder Marie Gangdal Rolstad overrakte blomster på vegne av ordfører Thomas Sjøvold.

- Han er det største ja-menneske jeg vet om, sa virksomhetsleder i sin bursdagtale til 80års-jubilanten. I tillegg har han en utpreget praktisk sans og holder god orden i svømmehallen.

Hun forteller også at Bjørn sier hei til alle og har alltid et godt og vennlig ord på lager til alle. Og han er alltid blid.

Vi spør hvor lenge jubilanten har tenkt å jobbe?

- Det vet jeg ikke, sier han. Det er helsa som bestemmer, og så tar jeg et halvt år av gangen. Jeg sykler til jobb hver dag året rundt, så jeg holder meg i form og så lenge det er moro og givende å jobbe og i tillegg alle de hyggelige kollegaene gjør at jeg nok står i jobben en stund til. Jeg svømmer også to ganger i uka.

- Jeg kan jo skyte inn at kona mi jobber litt også.

Vi gratulerer jubilanten med dagen og håper han fortsatt vil stå i jobb en god stund til.