Frokost med egen matpakke

Barna kan spise medbrakt frokost i barnehagen mellom kl. 7.00 og 8.00. Det er viktig at barna blir levert i god tid, slik at de rekker å spise ferdig til kl. 8.00. Barna har med seg ferdig porsjonert frokost, enten matpakke eller en bolle med korn. Vi forutsetter at barna som kommer senere enn kl. 7.45 har spist frokost hjemme.

Mandag er det matpakkedag

Vi har matpakkedag hver mandag. Denne dagen har barna med seg 2 matpakker. De som skal spise frokost trenger i tillegg matpakke til dette måltidet.

Varmmat på tirsdag

Tirsdag kl. 11.00 serverer vi barna varmmat. Måltidet blir levert fra Barn til bords. Menyen for hver uke henges opp på informasjonstavlen. I tillegg varmmat på tirsdager, lager barnehagen sammen med barna varmmat en gang i blant.

Måltider tirsdag–fredag

Barna får brød, pålegg og melk til måltidene. Noen ganger varierer vi med knekkebrød, korn, havgregrøt eller lignende. Det hender også at barna får delta i å lage mat selv som for eksempel middagsmuffins, rundstykker eller lignende som kan brukes til turmat. Firskepinner og fiskekaker i lompe er en annen favoritt til tur.

Frukt og grønt

Vi serverer frukt og grønt sammen med brødmåltidene. I tillegg får de et fruktmåltid om morgenen ca kl. 9.00.

Gimleveien barnehage har fokus på sunn kost, og unngår saft, kaker og lignende i det daglige.