Bursdager

Vi markerer barnas bursdager med en spesiell samling på avdelingen. Barnet som har bursdag får krone og kappe, og får sitte i den spesielle bursdagsstolen. Vi synger bursdagssang og har ekstra oppmerksomhet på barnet under samlingen. Barnet får også velge hva vi skal spise til måltidet. Sammen med foreldrene har vi bestemt at dette skal være et sunnere alternativ enn kake. Vi lager derfor ofte fruktspyd, smoothie, popcorn eller en middagsrett.

Invitasjoner

Skal dere sende ut invitasjoner til bursdagsselskap i barnehagen, ber vi om at dere inviterer et naturlig utvalg av barna. Det vil si alle som er like gamle, eller hele gruppen. Hvis dere ønsker å invitere bare noen få, ønsker vi at dere sender invitasjonene i posten. Da viser dere ikke hvem som ikke blir bedt.

Høytider

Barnehagen markerer alltid jul, påske, karneval, FN-dagen og 17-mai. Hvis foreldre/foresatte ønsker det, markerer vi også andre kulturers nasjonaldager og feringer.

Fellessamling

Hver fredag kl.10.45 samler vi alle barn og ansatte på fellesrommet. Ansvaret for å lede samlingsstunden går på omgang mellom avdelingene. Programmet varierer, men inneholder gjerne eventyrfortelling, teater, sang og dans.